Heľenine oči pozývajú Prešovčanov na Tesco Beh pre život

7.5.2012 10:19:00 | Spoločenská zodpovednosť
    PREŠOV 7. máj 2012 – Už túto sobotu 12. mája 2012 o 15.00 h po piatykrát odštartujeme na Hlavnej ulici v Prešove jedno z najväčších slovenských charitatívnych podujatí Tesco Beh pre život. Celá tohtoročná zbierka z nesúťažných behov v šiestich slovenských mestách poputuje na kúpu unikátneho laboratórneho prístroja Incucyte™ na výskum nádorových buniek pre Nadáciu Výskum rakoviny. „Do kroku“ na trati bude Prešovčanom hrať aj populárna folkroková skupina Heľenine oči, ktorej členovia sú čestnými patrónmi projektu. „Minulý rok sa populárneho behu pre dobrú vec v Prešove zúčastnilo až 3 858 ľudí, čo bol absolútny rekord všetkých ročníkov Behu pre život. Príďte nás podporiť aj tento rok a spoločne tak dosiahnime nový rekord. Bude to víťazstvo nielen pre vás, ale i pre ľudí bojujúcich o svoje zdravie,“ uviedol frontman skupiny Heľenine oči Martin Mihalčin. K bežcom sa na trati pridá aj patrónka Tesco Behu pre život pre celé Slovensko maratónska bežkyňa a olympionička Katka Berešová.

Nové mesto aj patróni v roku 2012
    V poradí 5. ročník charitatívneho Behu pre život je pre veľký záujem ľudí na Slovensku rozšírený o ďalšie – v poradí šieste mesto Banskú Bystricu. Projekt podporia aj noví patróni. „Tešíme sa, že v roku letných olympijských hier podporí Beh pre život aj úspešná slovenská maratónkyňa Katarína Berešová, ktorá bude Slovensko reprezentovať aj na olympiáde v Londýne. Patrónom Prešova bude prvý raz veľmi žiadaná hudobná skupina Heľenine oči (na fotografii je frontman skupiny Martin Mihalčin), ktorá každoročne zlepšuje pred štartom bežcom náladu koncertom. Patrónom nového mesta behu Banskej Bystrice bude úspešný slovenský hokejový reprezentant Vladimír Országh, ktorého sme vybrali aj na základe tipov fanúšikov na facebookovej stránke Behu pre život,“ doplnil Michal Dyttert.

Skalným patrónom Behu pre život pre celé Slovensko je herec Jozef Vajda. Operný spevák Martin Babjak a fitneska Lucia Medeková sú patrónmi pre mesto Bratislava. Nitranov opäť podporia herci Ján Greššo a Eva Pavlíková, Trenčín povzbudí aj tentoraz hokejista Ľubo Sekeráš a Žilinu futbalový tréner Vladimír Labant.

Nadácia Tesco po prvý raz v tomto roku zorganizovala zimný variant Behu pre život v pilotnej podobe – Korčuľovanie pre život v januári t. r. na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Prišlo 600 dospelých i detí, ktorí na výskum rakoviny prispeli sumou 2 263 eur. Korčuliarov pre dobrú vec podporil patrón Michal Hudec, útočník hokejového klubu HC Slovan Bratislava. Nadácia Tesco plánuje takéto podujatie organizovať aj v ďalších mestách Slovenska.

Kompletnú tlačovú správu nájdete TU >

Ako môžeme prispieť na Tesco Beh pre život 2012?

• zaplatiť štartovné:
      • deti do 6 rokov: zadarmo
      • deti od 6 do 18 rokov, dôchodcovia nad 62 rokov: 3 €
      • dospelí: 6 €
      • rodina (2 dospelí, 2-3 deti): 12 €
      • skupiny/školy: 2 €/osoba
    • poslať akýkoľvek dobrovoľný príspevok na účet VÚB 2434842458/0200
    • prispieť do zbierkových pokladničiek v obchodoch Tesco a v uliciach miest
    • kúpou reklamných predmetov s logom podujatia
    • usporiadať zbierku na pracovisku, v škole alebo záujmovom krúžku

Všetky informácie o behu a aktualizovaný stav zbierky nájdete kedykoľvek na internetovej stránke www.behprezivot.sk a na Facebooku Tesco Beh pre život.

Poznámky pre vydavateľa k Tesco Behu pre život

• Nadácia Tesco organizuje beh po piaty raz
    • Tohto roku sa bude konať v šiestich mestách – Bratislava – Nitra – Trenčín – Žilina – Prešov a pribudla Banská Bystrica
    • Cieľom je vyzbierať 85 000 € na unikátny laboratórny prístroj Incucyte™ – prvý svojho druhu na Slovensku