Haló? Kde sú ľudia z centrály? Predsa v prevádzke!

16.12.2011 12:13:00 | Obchody a prevádzka
    BRATISLAVA, 16. decembra 2011 - Pracovníci centrálnej kancelárie Tesco, obchodných centier Galéria a oblastných prevádzkových tímov spoločnosti Tesco opustia v tento hektický predvianočný čas svoje miesta v kancelárii pri počítačoch a pomôžu kolegom priamo v prevádzkach na celom Slovensku. Spolu s nimi, ako aj s tisíckami brigádnikov bok po boku, budú dopĺňať tovar do regálov, obsluhovať zákazníkov za obslužnými pultami alebo pri pokladni, pomôžu v skladových priestoroch a budú vykonávať najrôznejšie denné rutiny v predajniach.

„Počet pomáhajúcich zamestnancov centrály každoročne stúpa. Kým napríklad predvlani vyrazilo do prevádzok niečo cez sto riadiacich a administratívnych pracovníkov a pomáhali v 40 obchodoch, tohto roku sa prihlásilo 280 ľudí do 100 prevádzok, kde odpracujú vyše 5 tisíc hodín“, uviedla marketingová riaditeľka Tesco SR Mette Maix (na fotografii pomáha v prevádzke na oddelení Ovocie – Zelenina).

Pomocné ruky alebo ako hovoria samotní zamestnanci Helping hands, je názov desaťročnej aktivity, ktorá vyjadruje základné poslanie – počas najkrajšieho, ale zároveň aj najťažšieho obdobia roka prejaviť spolupatričnosť, empatiu a súdržnosť všetkých pracovníkov Tesco a spoločne poskytnúť ten najlepší servis zákazníkom.

„Ľudia z centrálnej kancelárie Tesco si uvedomujú, že srdce firmy tvoria obchody. Týmto spôsobom chcú zamestnancom na prevádzke vyjadriť vďaku a obdiv k ich práci, ale i pomôcť zvládnuť nápor zákazníkov počas sviatkov a byť v blízkom kontakte so zákazníkom pred Vianocami,“ vysvetľuje význam Helping Hands manažér spoločnosti Marián Jakubička.

Pred vianočnými sviatkami tradične smeruje do obchodov niekoľkonásobne viac zákazníkov než v iných fázach roka. Len počas adventných víkendov ich za nákupom darčekov i potravín prichádza až o tretinu viac než cez víkend počas roka a tesne pred Štedrým dňom počty zákazníkov narastajú až o polovicu. Každý týždeň Tesco obslúži viac ako dva milióny zákazníkov a pred Vianocami tento počet ešte rapídne stúpa. Pre zamestnancov v predajniach je tak advent najnáročnejšou etapou v roku. Tesco preto zvyšuje nielen počet brigádnikov, ale každoročne prichádza s projektom Helping Hands.

Poznámka pre vydavateľa

• Projekt Helping Hands – Pomocné ruky znamená zapojenie pracovníkov centrálnej kancelárie, vrátane vrcholového manažmentu, obchodných centier Galéria a oblastných prevádzkových tímov spoločnosti Tesco Stores SR do pracovných činností priamo v prevádzkach
    • Ľudia z kancelárií pomáhajú vykladať tovar, pracujú za pultom či v pokladni a vykonávajú bežné manuálne práce na predajnej ploche
    • T.r. pomôže 280 pracovníkov, čo je 73 % všetkých riadiacich a administratívnych pracovníkov v 100 prevádzkach a odpracujú vyše 5 000 hodín
    • Cieľom projektu Helping hands, ktorý má t.r. svoje jubileum – 10. výročie je spojiť sily počas zvýšeného náporu zákazníkov pred Vianocami

Spoločnosť Tesco Stores SR, a.s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 113 obchodov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave- Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.