Grantový program Tesca podporí aj projekty zo západného Slovenska

5.9.2019 07:27:00 | Spoločenská zodpovednosť

Bratislava 5. septembra 2019 –  V rámci poslednej, 6. edície grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame Tesco opäť podporilo 231 projektov po celom Slovensku. Nechýbali medzi nimi ani projekty bratislavských organizácií. Zákazníci svojimi hlasmi podporili vytvorenie miesta oddychu pre návštevníkov hradu Uhrovec, obnovu pešej trasy z Marianky do Sv. Jura pri Bratislave a projekt Tanec ako reč duše z Gabčíkova. Darčekové šeky autorom projektu slávnostne odovzdal Martin Kuruc, výkonný riaditeľ spoločnosti Tesco, a starosta mestskej časti Bratislava-Ružinov Martin Chren.

O výške podpory jednotlivých projektov počas júna a júla tohto roka rozhodli zákazníci hlasovaním žetónmi aj v obchodoch  Tesco v Bratislave. Vďaka nim získal projekt s najväčším počtom hlasov 1 300 eur, 600 eur za druhé miesto a 300 eur za tretie miesto. Hlasovanie za komunitné projekty v  grantovom programe Vy rozhodujete, my pomáhame je medzi Bratislavčanmi čoraz obľúbenejšie, do aktuálnej 6. edície grantového programu sa ich zapojila takmer polovica.

Na fotke zľava: Martin Kuruc (výkonný riaditeľ Tesca na Slovensku), Tatiana Mikušová (riaditeľka Slovenského domu Centrope), Martin Varga (predseda OZ Hrad Uhrovec), Martin Chren (starosta MČ Bratislava-Ružinov) a Katarína Pšenáková (CSR manažérka Tesca na Slovensku)

„Ďakujeme našim zákazníkom, že nám pomohli vybrať projekty, ktorými zlepšíme život v miestnych komunitách. Tešíme sa,  že môžeme pomôcť tam, kde je to podľa našich zákazníkov najviac potrebné. Aj malá pomoc môže mať veľký význam, a práve podpora komunít v blízkosti našich obchodov,  kde žijú a pracujú naši kolegovia aj zákazníci,  je pre nás veľmi dôležitá,“ hovorí Martin Kuruc, výkonný riaditeľ spoločnosti Tesco.

Najviac hlasov v obchodoch v oblasti Zlatých pieskov a okolí získala organizácia OZ Hrad Uhrovec, ktorá vďaka grantu od Tesca vytvorí miesto oddychu pri národnej kultúrnej pamiatke – hrade Uhrovec. Druhým oceneným projektom je obnova pešej trasy z Marianky do Svätého Jura s informačnými tabuľami a QR kódom na e-sprievodcu. Tretie miesto patrí organizácii Štúdio tanca a telesnej výchovy Gabčíkovo, ktorá pripraví nové tanečné choreografie v rámci projektu Tanec ako reč duše.

Spoločnosť Tesco sa snaží dlhodobo prispievať k zlepšovaniu života ľudí v komunitách, kde pôsobí, aj prostredníctvom grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame. Týmto spôsobom chce Tesco ukázať, že aj malé veci majú veľký význam a zákazníci sú dôležitou súčasťou našich komunitných aktivít. Za šesť rokov grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame daroval reťazec verejnoprospešným organizáciám na celom Slovensku vyše 800-tisíc eur a podporil realizáciu takmer 1 000 komunitných projektov.

Siedma edícia grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame bude spustená už v októbri 2019, odkedy sa budú môcť záujemcovia o grant prihlásiť na stránke https://tesco.sk/pomahame/. Na uvedenej stránke nájdu zákazníci aj ďalšie informácie o doteraz zrealizovaných šiestich edíciách.

Najúspešnejšie projekty, ktoré získali najviac hlasov vo vybraných bratislavských obchodoch Tesco:

1. miesto:

Názov organizácie: Občianske združenie Hrad Uhrovec

Názov projektu: Turistické zázemie hradu Uhrovec

Vytvoríme estetické a bezpečné miesto oddychu v prírode pri hrade Uhrovec – národnej kultúrnej pamiatke. Upravíme táborisko pre stany, ohnisko na opekanie, lavičky a nové suché WC s umyvárkou pre návštevníkov a dobrovoľníkov podieľajúcich sa na záchrane hradu Uhrovec.

Počet hlasov od zákazníkov: 26 668 hlasov

2. miesto:

Názov organizácie: Slovenský dom Centrope

Názov projektu: Cesta Krížov

Projekt CESTA KRÍŽOV vytvorí novú zaujímavú ponuku na víkendový oddych rodín: výlet po obnovenej pešej trase z Marianky do Svätého Jura. Novinkou na nej budú obnovené historické pamiatky a kríže a vedľa každej z nich bude osadená informačná tabuľa s príbehom o každej z nich a tiež QR kódom. Pomôckou pre návštevníka trasy bude Story mapa slúžiaca ako e-sprievodca na trase, ako aj jej tlačená verzia. Vznikne spojenie príjemného pobytu v prírode s poznaním minulosti našich predkov.

Počet hlasov od zákazníkov: 22 204 hlasov

3. miesto:

Názov organizácie: Štúdio tanca a telesnej výchovy Gabčíkovo

Názov projektu: Tanec ako reč duše

Štúdio tanca a telesnej výchovy v Gabčíkove plánuje s podporou grantu podporiť projekt Tanec ako reč duše. Mladé tanečnice absolvujú systematický rozvoj pohybových schopností, ktoré budú prezentovať na spoločenských a kultúrnych podujatiach, súťažiach. Finančné prostriedky budú určené na nové kostýmy a tanečné topánky.

Počet hlasov od zákazníkov: 21 499 hlasov