Dve nové predajne Tesco vytvorili desiatky nových pracovných miest

9.6.2015 14:40:00 | Obchody a prevádzka

Bratislava, 9. júna 2015. – Spoločnosť TESCO STORES SR, a. s. zajtra zaokrúhli počet svojich supermarketov na 55. Svoje brány prvý krát otvoria prevádzky v bratislavskej mestskej časti Vajnory a v obci Nesvady. Predajne budú slúžiť zákazníkom denne od 6.00 do 22.00 hod. Spoločne vytvorili 44 nových pracovných miest.

História predajní formátu Supermarket sa začala písať v roku 2006, kedy Tesco otvorilo prvú takúto predajňu vo Vrábľoch. Medzi zákazníkmi ide o obľúbený typ predajní. Prináša im presne to, čo potrebujú pre každodenné nákupy. Vždy čerstvé potraviny s dôrazom na ovocie a zeleninu, kvalitné služby a majú výbornú dostupnosť. V ponuke predajní sú samozrejmosťou mliečne výrobky, pečivo, nápoje, mrazené výrobky, či balené mäsové výrobky. Okrem toho zákazníci nájdu aj kozmetiku, drogériu a doplnkový tovar pre domácnosť. Pestrú ponuku Tesco doplnia v oboch predajniach aj čerstvé mäso a údeniny pri obslužných pultoch od partnerských spoločností. Vo Vajnoroch to bude mäsiarstvo Fabuš a v Nesvadoch AB Mäso.

Supermarket v Nesvadoch bude slúžiť zákazníkom predovšetkým ako miestna predajňa potravín. Prevádzka vo Vajnoroch, ktorá sa nachádza v nákupnom centre OC Vajnoria bude slúžiť širšiemu okruhu zákazníkov. S viac ako dvojnásobne väčšou predajnou plochou bude ponúkať aj široký sortiment oblečenia obľúbenej módnej značky F&F.

Tesco tradične podporuje dobré veci vo svojom okolí. Mesiac jún patrí deťom, a preto takmer všetky dary tentoraz poputujú deťom. Vo Vajnoroch si symbolický šek prevezme Základná škola s materskou školou Kataríny BrúderovejZákladná škola s materskou školou sv. Jána Pavla II. V Nesvadoch si Tesco ako partnera vybralo miestne Centrum voľného času. Spomínané organizácie dar využijú na nákup učebných pomôcok a výpočtovej techniky. Vecným darom budú obdarované aj miestne materské školy, ktoré dostanú od Tesca reflexné vesty alebo uteráky. Okrem toho si z rúk manažérok predajní prevezmú dary aj nádejní športovci medzi žiakmi a jednotlivci výnimoční vo svojej komunite. „Aj týmito predajňami sme bližšie nielen k našim zákazníkom, ale aj miestnym organizáciám, ktoré sa venujú záslužnej činnosti. Nás teší, že všade, kde pôsobíme podporujeme dobré veci okolo nás,“ uviedol pri tejto príležitosti Peter Sklenář, manažér vonkajších vzťahov.

Supermarket Tesco Bratislava Vajnoria – základné fakty:

§  predajná plocha supermarketu – 1 200 m2

§  rýchly servis a široký sortiment výrobkov každodennej potreby

§  čerstvé aj trvanlivé potraviny a široká ponuka oblečenia módnej značky F&F

§  8 000 druhov výrobkov v ponuke

§  tri pásové a štyri samoobslužné pokladne

§  čas predaja od 6.00 do 22.00 hod. sedem dní v týždni

§  čas predaja obslužných pultov mäsiarstva Fabuš – pondelok až piatok od 7.00 do 20.00 hod., v sobotu od 7.00 do 15.00 hod. a v nedeľu zatvorené

§  26 nových pracovných miest

Supermarket Tesco Nesvady – základné fakty:

§  predajná plocha supermarketu – 500 m2

§  rýchly servis a široký sortiment výrobkov každodennej potreby

§  čerstvé aj trvanlivé potraviny

§  5 300 druhov výrobkov v ponuke

§  štyri pásové pokladne

§  čas predaja od 6.00 do 22.00 hod. sedem dní v týždni

§  čas predaja obslužných pultov mäsiarstva AB Mäso – pondelok až sobota od 7.00 do 21.00 hod. a v nedeľu zatvorené

§  18 nových pracovných miest

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 158  obchodov, z toho 5 obchodných domov, 35 expresov, 63 hypermarketov, z toho 8 Extra, 55 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. V roku 2012 spustila i unikátnu službu Tesco Potraviny domov. So svojimi 10 000 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti je poskytnúť zákazníkovi hodnotu za peniaze.