Do konca februára vytvorí Tesco 385 pracovných miest

31.1.2012 11:58:00 | Obchody a prevádzka
    Bratislava, 31. január 2012 - Do konca februára 2012 otvorí spoločnosť Tesco Stores SR, a. s. šesť nových prevádzok. V tomto roku už otvorila svoju prvú predajňu, a to 28. januára 2012 supermarket v Krásne nad Kysucou. V priebehu jedného mesiaca tak vznikne 385 priamych pracovných miest. Výstavba nových prevádzok je okrem nových pracovných miest spojená aj s modernizáciou s výrazne pozitívnym dopadom na životné prostredie.

Je to doposiaľ najvyšší počet obchodov, ktoré spoločnosť Tesco otvára v priebehu jedného mesiaca a zároveň je to zároveň najvyšší počet pracovných miest vytvorených taktiež v priebehu jedného mesiaca. V priebehu ostatného roka tak Tesco vytvorilo 1086 priamych pracovných miest a 23 nových obchodných jednotiek za jeden rok.

„Všetky tieto pracovné miesta vznikli bez akejkoľvek podpory investičných stimulov či dotácií zo strany štátu Pritom väčšina pracovných miest vznikla v regiónoch s vyššou nezamestnanosťou. A to sú len priame pracovné miesta. Stovky ľudí majú prácu v stavebnom sektore, ktorí stavia Tesco prevádzky a stovky ďalších miest vznikajú následne v nadväzujúcich službách či ako brigádnické pozície priamo v obchodoch“, uviedol pri tejto príležitosti Michal Dyttert člen predstavenstva spoločnosti Tesco Stores SR. Z pohľadu formátov sa najviac rozširujú rady predajní Expres a to o 12 obchodných jednotiek.

V ktorých lokalitách pribudnú Tesco prevádzky?

Moderné prevádzky chránia životné prostredie
    V novootváraných predajniach majú zastúpenie takmer všetky formáty aké Tesco na Slovensku prevádzkuje. V rámci nich dochádza k neustálej modernizácii s cieľom priniesť pridanú hodnotu zákazníkovi s dôrazom na pozitívny dopad na životné prostredie. Moderné technologické prvky dokázali za posledných päť rokov znížiť spotrebu energií až o 30 %. „Využitím odpadového tepla z potravinárskeho chladenia dokážeme ušetriť až 70 % potreby tepla na ohrev teplej vody a zavedením potravinárskeho chladenia so sklenými dverami ušetrí až 10 % celkovej spotreby elektrickej energie prevádzky. Sme radi, že takto prispievame k ochrane životného prostredia a zároveň úspory môžeme premietnuť do nižších cien pre zákazníkov,“ uviedol v tejto súvislosti riaditeľ správy a údržby majetku pre Slovensko Dalibor Alföldi. Poslednou zavedenou novinkou bolo využívanie CO2 na potravinárske chladenie a do budúcnosti to bude širšie využívanie LED technológií.

Najnovšie formáty spoločnosti Tesco - Extra a Expres sa tešia obľube. Vlaňajšie rozšírenie formátu Expres mimo hlavného mesta a aj do menších obcí sa osvedčilo. A preto tento formát bude Tesco naďalej rozvíjať a prispôsobovať pre skupiny s odlišnými nákupnými zvyklosťami. „Formát Expres slúži na rýchli a každodenný nákup. V priemere ponúka 2 800 položiek v sortimente. V porovnaní so šírkou ponuky prvých Expresov tak došlo k rozšíreniu o približne 700 položiek. V súčasnosti pracujeme stále na zlepšovaní našej ponuky a tiež na tom aby zákazníci našli samoobslužné kávomaty na všetkých predajniach Expres alebo si mohli vybrať peniaze na nákup v komforte interiéru v každej predajni Expres,“ informoval oblastný riaditeľ Martin Kuruc. Vylepšenia sortimentu a služieb čakajú zákazníkov aj v ostatných formátoch, ktoré Tesco na Slovensku prevádzkuje.

Fakty pre vydavateľa

• 385 nových pracovných miest v priebehu jedného mesiaca
    • o jedno pracovné miesto v novootváraných predajniach sa uchádzalo približne 24 ľudí
    • sedem nových obchodných jednotiek otvorených v priebehu jedného mesiaca v nasledovných lokalitách: Krásno nad Kysucou, Košice, Lednické Rovne, Bratislava, Spišská Nová Ves, Žilina, Sládkovičovo
    • Extra v Spišskej Novej Vsi bude druhé Extra na Slovensku postavené na zelenej lúke a zároveň bude prvé Extra na východnom Slovensku
    • 3 750 eur poputuje miestnym komunitám pri príležitosti aktuálne otváraných predajní
    • Tesco nepretržite modernizuje svoje prevádzky s dôrazom na ochranu životného prostredia
    • moderné technológie dokázali v prevádzkach za posledných päť rokov znížiť spotrebu energií o 30 %
    • Expresy sa v budúcnosti budú rozvíjať v mestách, ako aj v obciach a budú zohľadňovať odlišné nákupné správanie zákazníkov v týchto sídlach

Baby World na Extra Bratislava Zlaté Piesky

Samoobslužný fotoshop na Extra Bratislava Zlaté Piesky

Hypermarket v Malackách otvorený v októbri 2011

Supermarket v Martine-Ľadoveň otvorený v októbri 2011

Expres v Sučanoch otvorený v decembri 2011

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 114 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 19 expresov, 56 hypermarketov, z toho 6 Extra, 34 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.