Deň narcisov je tu! 13. apríla môže pomôcť každý

10.4.2012 10:46:00 | Ostatné
    Bratislava, 10. apríla 2012 – Spoločnosť Tesco Stores SR prostredníctvom Nadácie Tesco aj v tomto roku na Deň narcisov podporí v spolupráci s Ligou proti rakovine myšlienku boja proti onkologickým ochoreniam. V piatok 13. apríla 2012 zákazníci obchodov Tesco budú môcť finančne prispieť do najväčšej verejnoprospešnej finančnej zbierky na Slovensku a pomôcť tak v liečbe pacientov s onkologickými chorobami. V priestoroch obchodov Tesco sa budú pohybovať dobrovoľníci s označenými uzatvorenými pokladničkami. Obchodný reťazec Tesco bude počas celého dňa informovať návštevníkov o zbierke aj prostredníctvom vysielania rádio spotu v internom rozhlase a na svojej webovej stránke.

„Liga proti rakovine patrí k dlhodobým partnerom spoločnosti Tesco. Naša spolupráca sa začala hneď po vstupe spoločnosti Tesco na Slovensko. I tento rok máme jasný cieľ – spojiť sily pre dobro veci a pomôcť onkologickým pacientom a ich rodinám v boji s touto zákernou chorobou“, hovorí člen predstavenstva Tesco Stores SR Michal Dyttert.

Do verejnej finančnej zbierky sa v piatok 13.apríla zapojí všetkých 120 obchodov Tesco. Dobrovoľníkom označeným identifikátorom poskytne reťazec Tesco priestor na vykonanie zbierky vo svojich obchodoch a komunikačnú podporu v internom rádiu a na svojej webovej stránke. Dobrovoľníci budú označení bublinami žlto – zeleno – červenej farby s kvetom narcisu vo vnútri, číslom dobrovoľníka a názvami „dobrovoľník“ a „Deň narcisov 2012“. Druhým identifikačným prvkom je papierová pokladnička žltej farby potlačená malými narcismi, logom Ligy proti rakovine a označením „Deň narcisov 13. apríla 2012“. Každá pokladnička bude prelepená ochrannými nálepkami bielej farby s číslom účtu Dňa narcisov

Zbierka Deň narcisov nie je jedinou aktivitou Nadácie Tesco na podporu onkologických pacientov. Už niekoľko rokov organizuje Nadácia Tesco charitatívne športové podujatie s názvom Beh pre život, ktorého výťažok putuje na výskum rakoviny. Tento rok po prvý raz úspešne odštartovala aj zimná verzia behu Korčuľovanie pre život.

Poznámky pre vydavateľa

• 13.apríla 2012 bude v obchodoch Tesco verejná finančná zbierka Deň narcisov
    • Dobrovoľníci budú označení žlto – zeleno – červenými bublinami s kvetom narcisu
    • Peniaze sa budú zbierať do označených uzatvorených pokladničiek
    • Výťažok zo zbierky pôjde na pomoc onkologickým pacientom
    • Liga proti rakovine a spoločnosť Tesco spolupracujú už od vstupu reťazca na slovenský trh v roku 1996

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 120 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 22 expresov, 58 hypermarketov, z toho 7 Extra, 35 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.