Dar roka 2010 pre Tesco

16.6.2011 13:12:00 | Biznis
    Bratislava, 15. jún 2011 – Dar roka 2010 spojený s titulom Hlavný laureát v kategórii právnických osôb je názov ceny, ktorú dnes spoločnosti Tesco Stores SR – Nadácii Tesco udelila Čestná komisia Slovenskej humanitnej rady.

Nadácia Tesco, ktorú založila spoločnosť Tesco Stores na sklonku minulého roku, zorganizovala spolu so Slovenskou humanitnou radou verejnú finančnú zbierku tesne pred vianočnými sviatkami pod názvom Pomôžte spolu s nami. Zbierka bola veľmi úspešná. Pre 29 neziskových organizácií sa počas štyroch rozšírených adventných víkendov v 40 Tesco obchodoch podarilo získať vyše 86 tisíc euro. Zbierka bola založená na lokálnom princípe a jej cieľom bolo pomôcť neziskovým organizáciám získať finančnú podporu na rozvíjanie a skvalitnenie ich činnosti pre svojich členov, tak deti ako aj dospelých.

Projektu predchádzala veľmi seriózna organizačná príprava, vrátane pracovných stretnutí s neziskovými organizáciami, školení dobrovoľníkov, informovanie zamestnancov v Tesco obchodoch, aby v prípade potreby o podujatí vedeli a pomohli jeho úspešnému priebehu, ako aj propagácia zbierky.

„Veľmi si vážime toto ocenenie, ktoré sme dostali práve v čase, keď si spoločnosť Tesco Stores pripomína 15. výročie svojho pôsobenia na Slovensku“, povedal pri tejto príležitosti Michal Dyttert, vedúci oddelenia vonkajších vzťahov a dodal,“ Slovenská humanitná rada je náš dlhodobý tradičný partner, verejné vianočné zbierky organizujeme spolu už deväť rokov pre desiatky neziskových organizácií po celom Slovensku a našim zákazníkom ako aj širokej verejnosti nielen vytvárame príležitosť prispieť na dobrú vec, ale tiež sa veľa dozvedia o živote a práci konkrétnych neziskových organizácií v danom regióne“.

Nadácia Tesco plánuje aj v budúcnosti na podobných projektoch spolupracovať so Slovenskou humanitnou radou a rôznymi aktivitami podporovať miestne komunity.

Spoločnosť Tesco Stores SR, a.s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 99 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 12 expresov, 54 hypermarketov, z toho 4 Extra, 28 supermarketov a 16 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 8 800 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.