Dajte si zadarmo vyšetriť materské znamienka v Tesco lekárni! Kedy? 11. mája 2012

4.5.2012 10:17:00 | Produkty, Služby, Ceny
    Bratislava, 4. mája 2012 - Každý, kto príde v piatok 11. mája 2012 medzi 13 - 19.00 hodinou do ktorejkoľvek Tesco lekárne, ktoré sú v hypermarketoch Tesco Extra v Bratislave, Trnave, Banskej Bystrici, Zvolene a Spišskej Novej Vsi, bude mať príležitosť nechať si zadarmo vyšetriť materské znamienka. Touto akciou sa Tesco pripája k Európskemu dňu melanómu, ktorý každoročne upozorňuje verejnosť na nebezpečenstvo rakoviny kože. Podľa štatistiky tá stále zostává jednou z najčastejších zhubných ochorení. Tohtoročný deň melanómu pripadá na 14. mája.

"Sme radi, že môžeme v našich lekárňach ponúknuť zákazníkom preventívne vyšetrenie, ktoré nezaberie viac ako niekoľko minút času. Včasná diagnóza pritom dokáže zachrániť život", vysvetľuje Marek Sádovský, regionálny manažér pre lekárne Tesco Stores SR. V každej lekárni bude prítomný odborný lekár - dermatológ, ktorý urobí potrebné vyšetrenia pigmentových znamienok pomocou dermatoskopu. "K diskrétnemu priebehu vyšetrenia poslúži konzultačná miestnosť, ktorá je súčasťou lekárne a poskytne lekárovi i pacientovi potrebné zázemie," dodává Marek Sádovský.

Neumierajme zbytočne alebo pár slov o melanóme.

Lekári vyzývajú k podobným vyšetreniam aspoň raz ročne najmä preto, že sa za posledných 30 rokov počet prípadov kožného melanómu zvýšil napríklad u nás trojnásobne. Maligný melanóm je nádor z pigmentových buniek, podľa odborníkov jeden z najnebezpečnejších nádorov kože, ktorého odhalenie vo včasnom štádiu zaručuje takmer stopercentnú pravdepodobnosť vyliečenia. Počet zhubných nádorov kože v posledných rokoch hrozivo stúpa aj na Slovensku a melanómy sú najčastejšou príčinou úmrtia spomedzi nádorov kože.Význam preventívnych prehliadok kože je preto veľmi dôležitý.

Kde nájdete Tesco lekárne
    V súčasnosti je na Slovensku v prevádzke sedem Tesco lekární, ktoré zákazníci nájdu ako súčasť hypermarketov Tesco Extra priamo na predajnej ploche rovnako ako optiku, foto služby a obchod s mobilnými telefónmi. Okrem predaja bežného sortimentu liekov, doplnkov stravy a kozmetiky, lekárne poskytujú záujemcom aj kompletné zdravotno - preventívne služby. Tesco lekárne dnes zákazníci nájdu v týchto obchodoch Extra – Bratislava-Petržalka, Bratislava-Lamač, Bratislava-Zlaté piesky, Trnava, Banská Bystrica, Zvolen a Spišská Nová Ves.

Ak by ste cestovali do Českej republiky, obdobný projekt sa realizuje aj tam v týchto Extra prevádzkach - Plzeň Borská pole a Plzeň Rokycanská, pražský Eden a Skalka, Ostrava Hrabová a Brno Heršpice.

Poznámky pre vydavateľa

• Pri príležitosti Európskeho dňa melanómu organizuje spoločnosť Tesco Stores SR vo svojich lekárňach v Extra prevádzkach vyšetrenie kože, ktoré bude zadarmo
    • Vyšetrenie sa bude robiť 11. mája od 13,00 – 19,00 hod. týchto siedmich Extra prevádzkach - Bratislava-Petržalka, Bratislava-Lamač, Bratislava-Zlaté piesky, Trnava, Banská Bystrica, Zvolen a Spišská Nová Ves
    • Maligný melanóm je jeden z najnebezpečnejších nádorov kože, ktorého odhalenie však vo včasnom štádiu zaručuje takmer stopercentnú pravdepodobnosť vyliečenia

Spoločnosť Tesco Stores SR, a.s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 100 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 12 expresov, 54 hypermarketov, z toho 4 Extra, 29 supermarketov a 16 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 8 800 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.