Centrum Žiliny bude v sobotu patriť bežcom pre život

3.6.2013 07:00:00 | Spoločenská zodpovednosť

ŽILINA 3. jún 2013 – Už túto sobotu 8. júna o 15.00 hod. zaplnia centrum Žiliny na Námestí Andreja Hlinku opäť bežci v tyrkysových tričkách. V meste pod Dubňom totiž odštartuje už šiesty ročník najväčšieho charitatívneho športového podujatia na Slovensku Behu pre život. Na čele so skalným patrónom behu pre mesto Žilina trénerom a bývalým futbalovým reprezentantom SR Vladimírom Labantom budú mocť Žilinčania podporiť svoje zdravie a prispieť na dobrú vec. Vyzbierané dary a štartovné venuje Nadácia Tesco na kúpu unikátneho laboratórneho prístroja NanoSight na výskum nádorových buniek. Trasa je opäť zvolená tak, aby ju zvládol naozaj každý. Účastníci behu ju môžu prejsť so svojimi ratolesťami či štvornohými miláčikmi. Na všetkých čaká autogramiáda s patrónom a bohatý sprievodný program.

„Som rád, že sa v slovenských rodinách stáva tradíciou pravidelne sa zúčastňovať na Behu pre život na podporu výskumu liečby rakoviny. Je dôležité spojiť sily v čo najväčšom počte a aspoň čiastočne tak pomôcť v boji proti tejto zákernej chorobe," pozýva na sobotný Beh pre život v Nitre patrón projektu Vladimír Labant.

Cieľom tohtoročného Behu pre život je vyzbierať pre Nadáciu Výskum rakoviny 85 000 eur na nákup špičkového laboratórneho prístroja NanoSight. „Prístroj NanoSight bude jediný svojho druhu na Slovensku. Zariadenie pomôže pri výskume a liečbe rakoviny pacientom z celého Slovenska. Svojou schopnosťou merať objekty v nanosvete umožní pochopiť dorozumievanie zdravých buniek s nádorovými bunkami a pomôže pri vývoji nových diagnostických metód pri onkologických ochoreniach," uviedla Margita Klobušická, prezidentka Nadácie Výskum rakoviny.

Novinka – skrátená trať pre najmenších!

Zúčastniť sa Behu pre život môžu všetci bez rozdielu veku či fyzickej kondície vrátane rodičov s  malými deťmi. Trasa je aj tento rok zvolená tak, aby ju zvládol naozaj každý. Vítaný je každý, kto má chuť zažiť úžasnú atmosféru chvíle, keď sa spoja ľudia s dobrým srdcom pre správnu vec. V tohtoročnom behu organizátori mysleli aj na najmenších účastníkov, ktorí môžu prebehnúť skrátenú verziu trate. Počas podujatia čaká na malých i veľkých bohatý sprievodný program. Účastníci sa môžu tešiť  aj na autogramiádu s patrónom Vladimírom Labantom pred behom.

Príjemná trasa behu v Žiline vedie centrom mesta. Štart aj cieľ 3,3-kilometrového okruhu je na Námestí Andreja Hlinku. Účastníci sa môžu zaregistrovať aj deň pred behom pred OD Tesco na Námestí Andreja Hlinku – v piatok 7. júna 2013 od 12.00 do 18.00 hod. alebo v deň behu 8. júna od 11.30 hod. do 14.00 hod.

Všetci účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko s logom podujatia a štartovné číslo. Každý je v cieli odmenený za svoj výkon a príspevok na dobrú vec symbolickou medailou a malým občerstvením v podobe ovocia, nápoja a tašky s darčekmi od partnerov projektu.

Termíny Behu pre život v roku 2013 (vždy v sobotu):

• Bratislava – 4. máj o 11.00 hod. – Partizánska lúka
    • Banská Bystrica – 11. máj o 11.00 hod. – Námestie SNP
    • Prešov – 18. máj o 15.00 hod. – Hlavná ulica
    • Nitra – 25. máj o 11.00 hod. – Svätoplukovo námestie
    • Žilina – 8. jún o 15.00 hod. – Námestie A. Hlinku
    • Trenčín – 15. jún o 15.00 hod. – Mierové námestie

Ako môžete prispieť na Beh pre život tento rok:

• Prihlásiť sa on-line alebo zaplatiť štartovné:
      • dospelí 6 €
      • deti od 6 do 18 rokov a dôchodcovia nad 62 r. 3 €,
      • rodina (2 dospelí, 2-3 deti) 12 €,
      • skupiny/školy 2 € za osobu a deti do 6 r. zdarma
    • Na účet VÚB 2434842458/0200
    • Poslať DMS v tvare DMS BEZME na číslo 877 v hodnote 2 €
    • Kúpiť si darčekový predmet v deň behu a počas verejných zbierok v obchodoch Tesco
    • Zorganizovať zbierku na pracovisku, v škole alebo v záujmovom krúžku
    • Kúpiť si niektorú z osobných vecí patrónov na aukcie.sk

Stav zbierky, trasy behov a fotografie môžu ľudia sledovať na webstránke www.behprezivot.sk.

Výsledky piatich ročníkov Tesco Behu pre život:

Zdroj: Tesco Stores SR, NVR

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 138 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 26 expresov, 62 hypermarketov, z toho 8 Extra, 43 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. V roku 2012 spustila i unikátnu službu Tesco Potraviny domov. So svojimi 10 000 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.