Cena pod kontrolou expandovala z 1 000 na 1 500 výrobkov

4.5.2012 10:25:00 | Produkty, Služby, Ceny
    Bratislava, 4. mája 2012 – Až 1 500 výrobkov je v súčasnosti zaradených do programu Cena pod kontrolou, ktorý spoločnosť Tesco Stores SR spustila na začiatku tohto roku. V tom čase bolo v zozname cenového programu 1 000 výrobkov. Aby však nákupy mali zákazníci ešte lacnejšie, rozšírila spoločnosť Tesco portfólio výrobkov o ďalších 500 druhov. Ide predovšetkým o obľúbené značkové potravinové i nepotravinové výrobky naprieč sortimentom, ktoré zákazníci najčastejšie nakupujú. Dnes teda pracovníci cenového tímu kontrolujú každý týždeň u konkurencie ceny 1 500 výrobkov, ktoré nie sú v akcii a ak sa ukáže, že niektoré by boli nižšie, sú aj v sieti Tesco obchodov upravené na najnižšie zistené hodnoty.

„Cieľom programu je informovať zákazníkov, že ceny označených výrobkov terčíkom Cena pod kontrolou sú v Tescu skutočne nízke. Týmto programom tiež reagujeme na zmenu správania sa zákazníkov, ktorí sú v súčasnosti ešte viac citliví na cenu a chcú pri nákupoch ušetriť,“ povedal v tejto súvislosti Radim Hořejší, manažér cenového tímu Tesco Stores SR.

Čo hovoria údaje spoločnosti Dunnhumby?
    Podľa údajov spoločnosti Dunnhumby, ktorá s Tescom spolupracuje pri marketingových analýzach, zákazníci prijali program Cena pod kontrolou pozitívne a stále viac si uvedomujú, že spolu so silnými promočnými aktivitami nakupujú v Tesco sieti veľmi výhodne. „Podľa našich údajov vieme, že zákazníci veľmi pozitívne reagujú na promočné aktivity spoločnosti Tesco. Cenový program, v ktorom je zaradených dnes už 1 500 najobľúbenejších produktov navyše zaručuje, že zákazník výhodne nakúpi nielen počas akcie, ale aj mimo nej,“ konštatuje Marek Haller, analytik zo spoločnosti Dunnhumby.

Možností, ako ušetriť, je v Tescu viac
    Cena pod kontrolou je ďalším spôsobom, ako zákazníci môžu v Tesco obchodoch ušetriť. Popri zľavám výrobkov v ponukovom letáku, ktoré sú aj do výšky 50 %, sú to výrobky vlastnej značky Tesco a Tesco výhodný nákup, ktoré majú veľmi dobrý pomer kvality a ceny. No a napokon je to známy vernostný program Clubcard, ktorý vracia peniaze zákazníkom za každý nákup, ako aj Zelené body Clubcard, ktoré pridávajú peniaze na clubcardové konto v prípade, že si donesú vlastné tašky na odnesenie nákupu. Len za minulý rok Tesco vrátilo zákazníkom prostredníctvom klubovej karty 10,4 milióna euro.

Poznámky pre vydavateľa

• Tesco Stores SR rozšírilo počet výrobkov zaradených do programu Cena pod kontrolou z 1 000 na 1 500 po 4 mesiacoch, od kedy program vstúpil do platnosti
    • Špeciálny tím pracovníkov týždenne monitoruje dnes už 1 500 výrobkov u konkurencie , ktoré nie sú práve v akciách a ak by boli niekde nižšie, sú aj v sieti Tesco obchodov upravené na najnižšie zistené hodnoty
    • Do cenového programu sú zaradené potravinové i nepotravinové výrobky, ktoré sú medzi zákazníkmi dobre známe

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 121 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 23 expresov, 58 hypermarketov, z toho 7 Extra, 35 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.