Beh pre život v Prešove štartuje už o 5 dní!

13.5.2013 11:00:00 | Spoločenská zodpovednosť

Zdroj: Nadácia Tesco

BRATISLAVA 13. máj 2013 – Už túto sobotu 18. mája 2013 o 15.00 h odštartuje na Hlavnej ulici v Prešove po šiestykrát najväčšie športové charitatívne podujatie na Slovensku Beh pre život. Bežcov v tyrkysových tričkách budú na trati sprevádzať aj hity populárnej folkrokovej skupiny Heľenine oči, ktorej členovia sú čestnými patrónmi projektu. Nadácia Tesco venuje všetky vyzbierané príspevky a štartovné na kúpu nového špičkového prístroja na výskum rakoviny NanoSight.

„Ľudia by mali pomáhať tým, ktorí to potrebujú. Stretneme sa na štarte, priatelia, a spoločne prekonáme minuloročný rekord! Bude to víťazstvo nielen pre vás, ale i pre ľudí bojujúcich o svoje zdravie,“ pozýva Prešovčanov na Beh pre život frontman skupiny Heľenine oči Martin Mihalčin.

„Tento ročník Behu pre život odštartovali doposiaľ všetky mestá s rekordom. V Bratislave sme zaznamenali rekordnú účasť a Banskobystričania vyzbierali rekordnú sumu na výskum rakoviny. Veríme, že ani Prešovčania sa nenechajú zahanbiť a v sobotu budú lámať rekordy pre pomoc dobrej veci,“ uviedol Michal Dyttert z Nadácie Tesco, ktorá beh organizuje.

Cieľom tohtoročného Behu pre život je vyzbierať pre Nadáciu Výskum rakoviny 85 000 eur na nákup špičkového laboratórneho prístroja NanoSight. „Prístroj NanoSight bude jediný svojho druhu na Slovensku. Zariadenie pomôže pri výskume a liečbe rakoviny pacientom z celého Slovenska. Svojou schopnosťou merať objekty v nanosvete umožní pochopiť dorozumievanie zdravých buniek s nádorovými bunkami a pomôže pri vývoji nových diagnostických metód pri onkologických ochoreniach,“ uviedla Margita Klobušická, prezidentka Nadácie Výskum rakoviny.

Novinka – skrátená trať pre najmenších!
    Beh pre život je séria nesúťažných charitatívnych behov v najväčších mestách Slovenska. Výhodou podujatia je, že sa ho môže zúčastniť každý bez rozdielu veku či fyzickej kondície vrátane rodičov s celkom malými deťmi. V tohtoročnom behu organizátori mysleli aj na najmenších účastníkov, ktorí môžu prebehnúť skrátenú verziu trate. Počas podujatia čaká na malých i veľkých bohatý sprievodný program. Účastníci sa môžu tešiť aj na vystúpenie skupiny Heľenine oči, ktorej členovia sú čestnými patrónmi Behu pre život za mesto Prešov.

Príjemná trasa behu v Prešove vedie centrom mesta. Štart aj cieľ 3,5-kilometrového okruhu je na Hlavnej ulici. Účastníci sa môžu zaregistrovať aj deň pred behom na Námestí legionárov pred OD Tesco – v piatok 17. mája 2013 od 12.00 do 18.00 hod. alebo v deň behu 18. mája 2013 od 11.30 hod. do 14.00 hod. na Hlavnej ulici (pri kostole).

Všetci účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko s logom podujatia a štartovné číslo. Každý je v cieli odmenený za svoj výkon a príspevok na dobrú vec symbolickou medailou a malým občerstvením v podobe ovocia, nápoja a tašky s darčekmi od partnerov projektu.

Termíny Behu pre život v roku 2013:

• Bratislava – 4. máj o 11.00 hod. – Partizánska lúka
    • Banská Bystrica – 11. máj o 11.00 hod. – Námestie SNP
    • Prešov – 18. máj o 15.00 hod. – Hlavná ulica
    • Nitra – 25. máj o 11.00 hod. – Svätoplukovo námestie
    • Žilina – 8. jún o 15.00 hod. – Námestie A. Hlinku
    • Trenčín – 15. jún o 15.00 hod. – Mierové námestie

Ako môžete prispieť na Beh pre život tento rok:

• Prihlásiť sa on-line alebo zaplatiť štartovné:
      • dospelí 6 €
      • deti od 6 do 18 rokov a dôchodcovia nad 62 r. 3 €,
      • rodina (2 dospelí, 2-3 deti) 12 €,
      • skupiny/školy 2 € za osobu a deti do 6 r. zdarma
    • Na účet VÚB 2434842458/0200
    • Poslať DMS v tvare DMS BEZME na číslo 877 v hodnote 2 €
    • Kúpiť si darčekový predmet v deň behu a počas verejných zbierok v obchodoch Tesco
    • Zorganizovať zbierku na pracovisku, v škole alebo v záujmovom krúžku
    • Kúpiť si niektorú z osobných vecí patrónov na aukcie.sk

Stav zbierky, trasy behov a fotografie môžu ľudia sledovať na webstránke www.behprezivot.sk.

Výsledky piatich ročníkov Tesco Behu pre život:

Zdroj: Tesco Stores SR, NVR

Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 134 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 26 expresov, 62 hypermarketov, z toho 8 Extra, 41 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 700 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.