Beh pre život v Bratislave odštartuje Jozef Vajda

27.4.2012 10:33:00 | Spoločenská zodpovednosť

BRATISLAVA 27. apríl 2012 – V prvú májovú sobotu 5. mája 2012 o 11.00 hod. odštartuje herec Jozef Vajda už piaty ročník populárneho charitatívneho projektu Tesco Beh pre život na Partizánskej lúke v Bratislave. Okrem neho prídu tisícky bežcov a všetkých, ktorí chcú pomôcť každoročnej zbierke na výskum rakoviny a urobiť niečo dobré pre svoje zdravie. Podporiť bežcov prídu aj ďalší patróni projektu – olympionička Katka Berešová, medzinárodná prezentérka aerobiku Lucia Medeková a operný spevák Martin Babjak. Vlani sa behu v Bratislave zúčastnilo neuveriteľných 3 543 ľudí! Beh pre život bude prebiehať počas mája a júna postupne každú sobotu v šiestich mestách Slovenska – okrem Bratislavy aj v Prešove, Žiline, Nitre, Trenčíne a Banskej Bystrici.

„Cieľom tohtoročného Behu pre život je vyzbierať 85 000 eur na nákup prístroja Incucyte™ [vyslov inkjusait], ktorý sa stane prvým svojho druhu na Slovensku. Veríme, že sa nám to spoločne podarí a pomôžeme onkologickým pacientom,“ uviedol Michal Dyttert z Nadácie Tesco, ktorá beh organizuje. Incucyte™ je unikátny prístroj a ako prvý na Slovensku umožní sledovať vplyv rôznych typov buniek na vývoj nádorových buniek v laboratórnom prostredí, a to aj on-line. Získané detailné informácie budú slúžiť na vývoj nových postupov v liečbe onkologických ochorení. „Vďaka podpore verejnosti a Nadácie Tesco tak môžeme obohacovať slovenskú vedu a výskum a šetriť zdroje v našom zdravotníctve,“ uviedla Margita Klobušická, prezidentka Nadácie Výskum rakoviny.

Na štarte Tesco Behu pre život tento rok privítame tiež novú patrónku behu pre celú SR – úspešnú slovenskú martónsku bežkyňu Katarínu Berešovú, ktorá bude Slovensko reprezentovať aj na olympiáde v Londýne. „Beh je môj život. Som veľmi rada, že prostredníctvom podujatia Tesco Beh pre život môžem podporiť výskum rakoviny. Teším sa na stretnutie s vami na štarte,“ odkazuje všetkým priaznivcom projektu Katka Berešová. Na účasť v tomto charitatívnom behu však nikto nemusí byť maratónsky bežec. Výhodou podujatia je, že sa ho môže zúčastniť každý bez rozdielu veku či fyzickej kondície vrátane rodičov s celkom malými deťmi. Trasu, ktorá je dlhá približne štyri kilometre, môžu účastníci prebehnúť alebo prejsť aj s deťmi v kočíku či so štvornohým miláčikom. Účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko a štartovné číslo, v cieli zas medailu a malé občerstvenie – ovocie, nápoj a tašku s darčekmi od partnerov projektu.

Doprava na Beh pre život v Bratislave zadarmo!
    Bežci môžu pri presune na trať použiť kyvadlovú dopravu na Partizánsku lúku (zastávka pri Vojenskej nemocnici – Nemocnica min. obrany SR). Kyvadlová doprava bude fungovať zdarma od 9.00 do 13.00 hod. Bežci, ktorí prídu autom, môžu parkovať na parkoviskách na začiatku Partizánskej lúky alebo môžu využiť parkovanie pred hypermarketom Tesco Lamač Extra.

Kompletnú tlačovú správu nájdete TU >

Ako môžeme prispieť na Tesco Beh pre život 2012?

• zaplatiť štartovné:
      • deti do 6 rokov: zadarmo
      • deti od 6 do 18 rokov, dôchodcovia nad 62 rokov: 3 €
      • dospelí: 6 €
      • rodina (2 dospelí, 2-3 deti): 12 €
      • skupiny/školy: 2 €/osoba
    • poslať akýkoľvek dobrovoľný príspevok na účet VÚB 2434842458/0200
    • prispieť do zbierkových pokladničiek v obchodoch Tesco a v uliciach miest
    • kúpou reklamných predmetov s logom podujatia
    • usporiadať zbierku na pracovisku, v škole alebo záujmovom krúžku

Všetky informácie o behu a aktualizovaný stav zbierky nájdete kedykoľvek na internetovej stránke www.behprezivot.sk a na Facebooku Tesco Beh pre život.

Poznámky pre vydavateľa k Tesco Behu pre život

• Nadácia Tesco organizuje beh po piaty raz
    • Tohto roku sa bude konať v šiestich mestách – Bratislava – Nitra – Trenčín – Žilina – Prešov a pribudla Banská Bystrica
    • Cieľom je vyzbierať 85 000 € na unikátny laboratórny prístroj Incucyte™ – prvý svojho druhu na Slovensku
    • Patrónmi behu sú Jozef Vajda, Martin Babjak, Lucia Medeková, Eva Pavlíková, Ján Greššo, Ľubomír Sekeráš, Vladimír Labant a premiérovo Katarína Berešová, Vladimír Országh a hudobná skupina Heľenine oči
    • Organizátori očakávajú účasť 14 000 bežcov
    • Nadácia Tesco zorganizovala 28. 1. 2012 premiérovo zimnú obdobu behu – Korčuľovanie pre život

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 120 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 22 expresov, 58 hypermarketov, z toho 7 Extra, 35 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.