Beh pre život bude mať aj zimnú verziu

31.12.2011 12:05:00 | Spoločenská zodpovednosť
    BRATISLAVA 28. októbra 2011 – Aj ľudia na Slovensku chcú športom čoraz viac podporovať dobré veci a zároveň si upevniť aj svoje zdravie. Dokazujú to výsledky tohtoročného charitatívneho Behu pre život, ktorého sa v piatich mestách dokopy zúčastnilo rekordných 12315 nadšencov! Pre veľký záujem Slovákov o projekt sa Nadácia Tesco rozhodla spustiť aj zimný variant v pilotnej podobe – Korčuľovanie pre život.

„Je úžasné, ako z roka na rok pribúda fanúšikov nášho charitatívneho podujatia. Vďaka všetkým účastníkom sa nám podarilo dosiahnuť cieľ a vyzbierať 70 148 eur na výskum rakoviny. Za peniaze kúpila Nadácia Výskum rakoviny unikátny prístroj ELISpot, ktorý je dôležitý pri príprave protinádorových vakcín. Pre obrovský záujem ľudí sme sa rozhodli spustiť aj zimný variant Behu pre život – na korčuliach,“uviedol Michal Dyttert, člen predstavenstva spoločnosti Tesco Stores SR.

Prvý zimný beh pre život na korčuliach sa uskutoční na konci januára budúceho roka na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Korčuľovanie pre verejnosť bude spojené so zaujímavým sprievodným programom. „Všetky vyzbierané peniaze pôjdu tiež na výskum rakoviny. Verím, že Korčuľovanie pre život bude pre ľudí prípravou na Behy pre život v máji a júni,“ doplnil M. Dyttert.

Celý výťažok zo štartovného, DMS a finančných darov tohtoročného Behu pre život putuje na konto Nadácie Výskum rakoviny. Nadácia za vyzbierané peniaze zakúpila unikátny prístroj ELISpot v hodnote 70 000 eur, ktorý je dôležitý pri výskume rakoviny a príprave protinádorových vakcín, pre Ústav experimentálnej onkológie SAV.

Stav zbierky je neustále aktualizovaný na www.behprezivot.sk. Konto Behu pre život bude otvorené pre darcov až do konca roka. „Každoročne na Slovensku ochorie 25-tisíc ľudí na nádorové ochorenia a 12-tisíc ľudí zákernej chorobe aj podľahne. Projekty ako Beh pre život nás posúvajú ďalej vo výskume podstaty nádorového ochorenia a pomáhajú zachrániť životy,“ uviedla Margita Klobušická, prezidentka Nadácie Výskum rakoviny.

Beh pre život sa počas štvrtého ročníka okrem pôvodných miest – Bratislavy, Nitry, Prešova a Žiliny – bežal premiérovo a účastnícky aj veľmi úspešne v meste Trenčín. Prínosom bol prírastok nových patrónov – charizmatického herca Jozefa Vajdu, progresívnej mladej hudobníčky Katky Knechtovej či známeho hokejového hrdinu Ľuba Sekeráša. Okrem nových patrónov Beh pre život podporili aj patróni známi z minulých ročníkov – operný spevák Martin Babjak, prezentérka aerobiku Lucia Medeková, futbalový tréner Vladimír Labant, herci Ján GreššoEva Pavlíková.

Beh pre život 2011 v číslach

Aké sú formy prispenia na výskum rakoviny?

• poslať príspevok na účet VÚB 2434842458/0200
    • poslať darovaciu SMS v tvare DMS BEZME na číslo 877 (cena SMS je 1 €)
    • prispieť do zbierkových pokladničiek v obchodoch Tesco a v uliciach miest
    • zapojiť sa do sponzoringu cez internet na www.behprezivot.sk
    • zakúpiť si štýlové modré šnúrky v predajniach Tesco za 2 €
    • usporiadať zbierku na pracovisku, v škole alebo záujmovom krúžku

Všetky informácie o behu sú na internetovej stránke www.behprezivot.sk a na Facebooku Tesco Beh pre život.

Výsledky všetkých štyroch ročníkov Behu pre život