99. Tesco obchod bude najväčší expres v Bratislave

9.6.2011 13:44:00 | Biznis

Bratislava, 9. jún 2011 – V sobotu 11. júna 2011 o 8.00 ráno otvorí spoločnosť Tesco Stores SR svoj 99. obchod na Slovensku, ktorý bude zároveň 12. expresom v hlavnom meste Slovenska. Ide o Tesco Expres na Malokarpatskom námestí v Bratislave v Mestskej časti Lamač. So svojou predajnou plochou 550 m2 sa stane najväčším expresom v Bratislave. Keďže široko-ďaleko v tejto mestskej lokalite sa nenachádza žiaden obchod, Lamačania sa už nevedia dočkať otvorenia. Obchod poskytne vysoký štandard predaja so zameraním na sortiment, ktorý potrebujú zákazníci k denným nákupom. Obchod sa nachádza na spodnom podlaží obytného domu ako súčasť námestia, kde sú vhodné možnosti na zaparkovanie pre tých, ktorí by sem prišli nakupovať so širšieho okolia mestskej časti. O kvalitný servis sa bude starať 20 zamestnancov. Expres bude otvorený denne od 6-tej ráno do 22-hej hodiny večer.

„Tešíme sa, že naša predajňa je tu taká potrebná a sme radi, že našu sortimentnú skladbu tvorí vyše 4 000 druhov výrobkov na každodennú potrebu, čím určite uspokojíme aj tých najnáročnejších zákazníkov“, hovorí manažérka obchodu Tesco Expres Malokarpatské námestie Silvia Klimková.

Spôsob usporiadania regálov i sklených chladiacich vitrín až do výšky 1,8 metra tu poskytne zákazníkom veľmi vhodnú sortimentnú skladbu. Na malej ploche tu dostanú všetko, čo potrebujú na rýchly každodenný nákup, keď idú variť, keď sa chcú rýchlo občerstviť, pripraviť si chutné raňajky alebo večeru, sú tu hotové jedlá i rôzne druhy sendvičov.

Podstatou ponuky je široká škála čerstvých a trvanlivých potravín, najmä ovocia a zeleniny, mliečnych, mäsových a pekárenských výrobkov, nápojov, bio výrobkov, z nepotravín je to najmä kozmetika, základná drogérie, potrava pre zvieratá, noviny, rezané kvety. Ale aj denná tlač či dobré víno a rezané kvety, ak by ste chceli zájsť k niekomu na oslavu. Aj vo večerných alebo už takmer nočných hodinách tu nájdete čerstvé pečivo a chlieb. Čas predaja od 6-tej ráno do 22-hej večer je ideálny pre každého, kto prichádza neskôr z práce a chcel by si ešte niečo nakúpiť na neskorú večeru alebo raňajky.

Tesco si bude aj v tejto Mestskej časti Bratislavy všímať potreby miestnych komunít a ako je už dlhodobým zvykom pri otvorení nového obchodu, vybraná nezisková organizácia dostane symbolický šek s finančnou sumou. V tomto prípade to bude Materské centrum Obláčik, ktorý darovaných 400 euro použije na nákup pomôcok na rozvoj psycho-motorických zručností detí ako aj na nákup materiálu na tvorivé dielne pre matky s deťmi.

Ale to nie je všetko. 100 kusov reflexných viest pre bezpečnosť detí na cestách prevezme v toto slávnostné ráno riaditeľ Základnej školy na Malokarpatskom námestí.

Tesco Expres Malokaprpatské námestie – základné fakty:

• Expres je 12-tym obchodom v Bratislave
    • Otvorený bude 11. júna 2011 o 8.00 hodine
    • Predajná plocha je 550 m2, je to najväčší obchod najmenšieho formátu na Slovensku
    • Cieľom expresu je poskytovať rýchly servis na každodenný nákup
    • Dostať tu hlavne čerstvé a trvanlivé potraviny
    • V ponuke je vyše 4 000 druhov výrobkov
    • Celkovo tu poskytne 221 druhov pekárenských výrobkov, z toho 31 druhov od lokálnych dodávateľov
    • K dispozícii sú 4 pokladne
    • Čas predaja je od 6-tej do 22-hej hodiny sedem dní v týždni
    • Prácu tu našlo 20 ľudí
    • Tesco chce byť dobrým susedom – dlhodobým partnerom sa stalo pre tento expres Materské centrum Obláčik, v deň otvorenia obchodu dostane symbolický šek v hodnote 400 euro
    • 100 reflexných viest pre bezpečnosť detí na cestách dostane neďaleká Základná škola na Malokarpatskom námestí

Spoločnosť Tesco Stores SR, a.s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 99 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 12 expresov, 54 hypermarketov, z toho 4 Extra, 28 supermarketov a 16 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 8 800 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.