icon_search

    Špalda vás zahreje aj posilní | Pečivo | Vlastné značky

    Banner

    Špalda vás zahreje aj posilní

    Špalda vás zahreje aj posilní

    Pri prechode ročných období, v čase, keď telo potrebuje zásoby vitamínov a energie, sa odporúča jesť špaldu. Táto obilnina je na konci dlhej zimy dôležitá aj ako bojovník proti jarnej únave. Zo všetkých druhov obilia je práve špalda najkvalitnejšia. Vzhľadom pripomína pšenicu a konzumenti najviac oceňujú, že je hrejivá, mastná, dodáva silu a príjemne chutí po orechoch. Prívlastok hrejivá znamená, že po jej konzumácii v zohriatom stave telom začne prúdiť príjemné teplo, čo sa pocitovo dá prirovnať k miernejšej reakcii po kalciovej injekcii. Mastná je preto, že dodáva telu správny zdravý tuk bez toho, aby sme z neho priberali. V prípade, že ste sa rozhodli zmeniť svoje stravovanie a jesť zdravo, môžete začať práve špaldou. Nepatrí síce medzi najlacnejšie suroviny, ale chuťou a významom stojí za to.