icon_search

    Akému pečivu dať prednosť | Pečivo | Vlastné značky

    Banner

    Akému pečivu dať prednosť

    Akému pečivu dať prednosť

    Pečivo zo pšeničnej múky je vďaka svojej ľahkosti lepšie stráviteľné, ale je menej výživné než pečivo z ražnej alebo z akejkoľvek celozrnnej múky. Pečivo z celozrnnej múky je naopak hutnejšie vďaka obsahu vlákniny pochádzajúcej zo zomletých šupiek obilných zŕn (napr. celozrnné chleby). Vláknina telu dodáva vitamíny B6 a E, kyselinu listovú, meď, horčík, mangán a zinok.

    Je dôležité nezabudnúť, že aj napriek tomu, že celozrnné pečivo telu prospieva, neobsahuje menej kalórií! Vďaka vláknine je však sýtejšie, a tak celozrnných rožkov zjeme menej než bielych a hlad sa po ich konzumácií dostaví oveľa neskôr.