icon_search

    Syry | Mliečne výrobky | Vlastné značky

    Banner

    Syry

    Syry

    Syr je nezameniteľná voňavá pochúťka. Môžete si ho vychutnať na čerstvom chrumkovom chlebíku alebo ako delikatesu k dobrému vínu.

    Syry členíme podľa typu mlieka, konzistencie, technológie výroby, obsahu tuku a dĺžky zrenia.


    Syry
    Podľa typu mlieka:
    • kravské
    • ovčie
    • kozie
    • netradičné (ťavie, kobylie, sobie a pod.)

    Syry
    Podľa konzistencie:
    • extra tvrdé (parmezán)
    • tvrdé (chedar, peccorino)
    • polotvrdé (gouda, gruyére, eidam)
    • polomäkké
    • mäkké (camembert, brie)

    Syry
    Podľa technológie výroby:
    • nezrejúce syry
    • syry s plesňou na povrchu
    • syry zrejúce pod mazom
    • syry s plesňou vnútri
    • lisované syry

    Syry
    Podľa zretia:
    • čerstvé syry a tvarohy – určené na konzumáciu krátko po výrobe
    • zrejúce syry – konzumujú sa ažpo uplynutí minimálneho alebo celého času zrenia

    Syry
    Podľa obsahu tuku:
    • vysokotučné
    • plnotučné
    • stredne tučné (polotučné)
    • nízkotučné
    • odtučnené