icon_search

    Servírovanie syra | Mliečne výrobky | Vlastné značky

    Banner

    Servírovanie syra

    Servírovanie syra

    So servírovaním si dajte načas. Pokiaľ si chcete syr vychutnať, nejezte ho hneď po vytiahnutí z chladničky. Pred konzumáciou by ste mali nechať syr hodinu až dve odležať pri izbovej teplote, aby ožil a uvoľnil arómu. Ideálne by ste si mali ukrojiť kus, ktorý zjete, a zbytok ihneď vrátiť do chladničky. Teplotné výkyvy totiž syrom nesvedčia. Syr by ste mali krájať ako tortu. Najchutnejšie a najjemnejšie totiž bývajú uprostred. Aby každý dostal rovnaký kúsok, mali by ste ho krájať od okraja po stred. Mäkký syr sa lepšie krája tupým nožom. Optimálny je nôž na syr s vrúbkovaným ostrím.