icon_search

    Diery vo švajčiarskom syre | Mliečne výrobky | Vlastné značky

    Banner

    Diery vo švajčiarskom syre

    Diery vo švajčiarskom syre

    Diery vo švajčiarskom syre, známom aj ako ementál, pochádzajú z vedľajšieho produktu niektorých mikrobaktérií, ktoré sa pridávajú do mlieka. Vo všeobecnosti sa pri výrobe ementálu do mlieka pridávajú 3 typy baktérií. Prvé 2 typy baktérií produkujú tzv. mliečnu kyselinu, ktorá je v neskoršej fáze “konzumovaná” tretím typom baktérií – Propionibacterium shermanii. Vo fáze konzumácie mliečnej kyseliny produkujú tieto baktérie vedľajšie produkty – acetát a oxid uhličitý. Acetát je zodpovedný za nezameniteľnú arómu a príchuť ementálu, zatiaľ čo oxid uhličitý vytvára “bublinky” vnútri budúceho syra.