icon_search

    Bravčové mäso | Mäso | Vlastné značky

    Banner

    Bravčové mäso

    Tesco kvalita - Bravčové Mäso

    Bravčové sa na Slovensku teší veľkej obľube najmä pre svoju šťavnatosť a dostupnosť. Kto by si na ňom rád nepochutnal!


    Spoznajte rôzne typy mäsa

    Kliknite na jednotlivé názvy a zistite viac

    Krkovička

    Kto by si rád nepochutnal na šťavnatej krkovičke? V nedeľu sa jej vôňa dodnes šíri z mnohých domácností, pretože je to presne ten druh mäsa, po ktorom siahnete, keď chcete svoj obed okoreniť štipkou výnimočnosti. Pečená v celku, narezaná na rezne alebo údená – vo všetkých podobách je stálicou slávnostných stolov.

    Karé

    Azda nalepším priateľom karé je gril, ale výborne si rozumie aj s rúrou alebo panvicou na vyprážanie. V lete vás osvieži svojou ľahkosťou, v zime zahreje plnou chuťou. Pre svoju rýchlu a nenáročnú prípravu je karé ideálnou voľbou nielen pre uponáhľané mamičky, ale aj pre pánske ruky. Navyše obsahuje málo tuku, a tak poteší všetkých, ktorí si strážia líniu.

    Panenská sviečková

    Kto by nepoznal kráľovsky jemnú chuť panenky! S každým sústom sa budete cítiť ako skutoční gurmáni. Najkvalitnejší a zároveň najdelikátnejší kúsok bravčového mäsa hrá prím nielen v tradičnej slovenskej kuchyni, ale aj na tanieri každého dobrého steakhousu.

    Podbrušina

    Veľmi obľubúbený tenký plátok mäsa, ktorý sa dá naplniť a vyzerá pekne, keď sa pokrája na plátky

    Stehno

    Mimoriadne univerzálny kus mäsa, ktorému môžete dať presne takú podobu, na akú máte práve chuť. Čerstvé zadné či predné stehno je ako nepoškvrnené maliarske plátno – pridajte pestrú zeleninu a farebné koreniny, duste ho, pečte alebo vyprážajte. Nenáročná príprava podnecuje fantáziu a hravosť – výsledkom bude dielo hodné majstra!

    Bôčik

    Vďaka jeho chuti ho možno pasovať nielen za kráľa jesenných hodov. Zaslúžene mu patrí čestné miesto v ponuke rýchleho občerstvenia i na slávnostnom stole. Zasýti, poteší, v údenej podobe ulahodí najmä pánom. Čo tam po trošku mastnejších prstoch, keď jazyk spieva blahom!

    Zadné koleno

    Koleno sa najčastejšie pečie, griluje alebo vykostené plní a potom pečie. Je obľúbenou pochúťkou.

    Predné koleno

    Koleno sa najčastejšie pečie, griluje alebo vykostené plní a potom pečie. Je obľúbenou pochúťkou.

    Plece

    Keby bolo o nejakom mäse možné povedať, že spája ľudí, bolo by to rozhodne plece. Hlavná hviezda gulášov a perkeltov sa skvele hodí aj na prípravu slávnostných plnených rolád, ktoré zaváňajú štipkou starosvetského šarmu a tradície, ktorú moderné gastronomické výstrelky len tak neohrozia.