Cestoviny s morčacím mäsom a stopkovým zelerom

Ingrediencie

100 g morčacieho filé
250 g cherry paradajok
½ stredne veľkej papriky
½ cibule
2 strúčiky cesnaku
1 PL kokosového oleja
50 g syra bundz
čerstvé bylinky (napr. bazalka, tymian, oregano)
4 stonky stopkového zeleru
0 g celozrnných cestovín
50 ml suchého bieleho vína alebo vývaru
korenie
soľ

00:30 | 2 porcie | 394 kcal | jednoduchý recept 

Postup

Cibuľu nakrájame na kocky a necháme zosklovatieť na kokosovom oleji. Morčacie mäso očistíme od blán. Pokrájame na kocky, preložíme do panvice a chvíľku opekáme. Pridáme nadrobno posekaný cesnak a nahrubo postrúhanú papriku. Všetko spolu premiešame a opekáme 2 – 3 minúty. Paradajky prekrojíme na polovicu a pridáme k zmesi na panvici. Do omáčky prilejeme víno a dusíme 4 – 5 minút. Dochutíme soľou a korením.

Konce zeleru odrežeme a pomocou škrabky na zeleninu ho pokrájame na tenké pásiky. Medzitým uvaríme cestoviny podľa návodu. Scedíme ich a ešte do horúcich pridáme zeler. Premiešame.

Cestoviny podávame s omáčkou. Na záver posypeme jedlo bylinkami a syrom.

Deň sv. Valentína

Valentínske darčeky zo srdca

šťastného sv. Valentína