Zapečené ustrice so špenátom a parmezánom

Ingrediencie

6 ustríc (zatvorených, otvorené nie sú vhodné na konzumáciu)
hrsť baby špenátu
6 ČL strúhaného parmezánu
2 ČL masla
3 cherry paradajky
citrón
soľ
korenie
hliníková fólia

00:25 | 2 porcie | veľmi jednoduchý recept 

Postup

Ustrice vydrhneme pod tečúcou vodou. Opatrne ich otvoríme pomocou malého, ostrého a pevného noža. Dávame pozor, aby sme nevyliali vodu, ktorá je vo vnútri mušle. Prelejeme ju do misky. Vyberieme mäso a vložíme ho do misky s vodou. Ustrice opláchneme v pôvodnej vode. Ak nemáme dostatok tejto vody, potom musíme ustrice opláchnuť pod tečúcou vodou.

Pripravíme si 6 kúskov fólie. Pokrčíme ich tak, aby na nich mušle ležali v stabilnej polohe. Poukladáme ich do formy na pečenie.

Na dno každej mušle dáme špenátové listy bez stopiek. Na špenát poukladáme mäso z ustríc a dochutíme korením a soľou. Potom na každú ustricu navrstvíme maslo, štvrtinky paradajok a posypeme parmezánom.

Zapekáme v rúre predhriatej na 200 °C so zapnutou funkciou grilu približne 6 – 8 minút. Podávame ihneď po upečení s kúskami citrónu a ľahkým šalátom.

Deň sv. Valentína

Valentínske darčeky zo srdca

šťastného sv. Valentína