Nátierka z pečenej papriky na hrianky

Ingrediencie

1 červená paprika
1 žltá paprika
½ čajovej lyžičky mletej štipľavej papriky
1 strúčik cesnaku
200 g syra ricotta
100 g syra mascarpone
2 byľky tymianu
2 byľky petržlenovej vňate
30 ml oleja
bageta alebo iné pšeničné pečivo (12 krajcov)
soľ
čierne korenie

00:30 | 12 porcií | veľmi jednoduchý recept

Postup

Rúru predhrejeme na 200 °C. Papriky umyjeme a preložíme do formy na pečenie. Pokvapkáme trochou oleja a pečieme približne 15 minút, kým celé papriky nenapučia. Medzitým pokrájame bagetu na kolieska, rozložíme ich a tiež zľahka pokvapkáme olejom. Vložíme do rúry k paprikám a necháme zapiecť. Očistíme strúčik cesnaku a potrieme ním každú hrianku z jednej strany. Potom ich po dĺžke rozkrojíme na dlhé pásiky.

Mäkké papriky vyberieme z rúry, opláchneme studenou vodou, aby sa trochu schladili a ľahšie šúpali. Nakrájame papriky na malé kocky. Preložíme ich do misky. Dochutíme hneď soľou, čerstvo mletým korením a pridáme štipľavú papriku. Potom pridáme syry a všetko spolu premiešame. Obtrháme lístky z byliek tymianu a spolu s petržlenovou vňaťou ich nakrájame nadrobno. Paprikovú nátierku preložíme do misky a dookola poukladáme nakrájané hrianky.   

 


Deň sv. Valentína

Valentínske darčeky zo srdca

šťastného sv. Valentína