Krevety so strukovou fazuľkou, kokosovým mliekom a čili

Ingrediencie

800 g veľkých surových kreviet
250 g žltej strukovej fazuľky
250 g zelenej strukovej fazuľky
300 g ryže basmati
250 ml kokosového mlieka
1 čili paprička
1 výhonok čerstvej citrónovej trávy
1 limetka
1 čajová lyžička kurkumy
1 polievková lyžica sójovej omáčky plus ako príloha
2 listy citrónovníka tŕnitého
thajská bazalka na ozdobenie
soľ
1
2
3
4
5
6
7
8

00:25 | 2 porcie | jednoduchý recept 

Krevety olúpeme a dôkladne očistíme.

Citrónovú trávu pokrájame na niekoľko kúskov, ktoré roztlčieme (nožom alebo tĺčikom), nasekáme čili. 

Zmiešame kokosové mlieko, citrónovú trávu, čili, listy citrónovníka, šťavu z limetky a sójovú omáčku – vznikne z toho marináda.

Do marinády vložíme pripravené krevety a necháme odstáť v chladničke približne 30 minút.

Medzitým pripravíme fazuľku – očistíme ju a uvaríme v osolenej vode. Ryžu pripravíme podľa návodu na obale.

Marinované krevety opekáme 2 – 3 minúty z každej strany. Krevety podávame s fazuľkou a ryžou, s čerstvou thajskou bazalkou, čili a sójovou omáčkou.

Deň sv. Valentína

Valentínske darčeky zo srdca

šťastného sv. Valentína