Nepečený tvarohový koláč s malinovým srdiečkom

Ingrediencie

KORPUS:
5 – 6 čokoládových sušienok
30 g masla
TVAROHOVÁ PLNKA:
80 g smotanového syra
70 ml smotany na šľahanie
15 g práškového cukru
1/2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
1/2 ČL želatíny
MALINOVÉ SRDCE:
100 g mrazených malín
20 ml jablkovej šťavy
20 g cukru
1 čajová lyžička želatíny
1
2
3
4
5

00:40’ | 1 porcia | veľmi jednoduchý recept 

Okrúhlu formu s priemerom približne 10 cm vyloímte papierom na pečenie. V samostatnej nádobe namrvíme sušienky a zmiešame ich s rozpusteným maslom a potom zmes vystelieme na dno formy.

Zo smotany a cukru vyšľaháme tuhú hmotu. Tvaroh premiešame s citrónovou kôrou a smotanou. Pol lyžičky želatíny namočíme v 20 ml vody, potom misku so želatínou ponoríme do horúceho vodného kúpeľa, aby sa rozpustila. Keď sa rozpustí, nalejeme ju do tvarohovej hmoty a dôkladne premiešame.

Maliny s cukrom a jablkovým džúsom privedieme do varu. Po 2 – 3 minútach varenia zložíme maliny zo sporáka a prepasírujeme ich cez sitko. Lyžičku želatíny namočíme v 20 ml vody. Napučanú želatínu pridáme do malinového pyré a necháme rozpustiť. Kým sa želatína rozpúšťa, môžeme pyré trochu ohrievať, ale treba dávať pozor, aby nezačalo vrieť. Najvhodnejší spôsob zohrievania je vo vodnom kúpeli.

Kým tvarohová vrstva celkom nevychladne, dáme do stredu koláča lyžicu schladenej malinovej želatíny. 

Pomocou dreveného špáradla vytvarujeme zo želatíny na povrchu tvarohového koláča srdce. Zvyšok želatíny vylejeme v tenkej vrstve do sklenenej nádoby. Po stuhnutí z nej vykrojíme ďalšie dekorácie na tvarohový koláč.

Deň sv. Valentína

Valentínske darčeky zo srdca

šťastného sv. Valentína