Valentínske malinové koláčiky

Ingrediencie

80 g masla
1 vajce
20 g sušených malín (môžu byť v tvare tyčinky)
100 g práškového cukru
210 g múky
½ ČL prášku do pečiva
práškový cukor
niekoľko PL citrónovej šťavy
červené potravinárske farbivo
1
2
3
4

00:45 | 10 porcií | jednoduchý recept

Sušené maliny alebo malinovú tyčinku postrúhame na jemný prášok.

Maliny zmiešame s múkou, práškom do pečiva a 100 g práškového cukru. Do sypkých ingrediencií pridáme maslo nakrájané na malé kúsky. Pridáme vajce a rýchlo vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a dáme na pol hodiny do chladničky.

Schladené cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 3 – 4 mm. Počas vaľkania môžeme cesto oprašovať múkou. Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme koláčiky v tvare srdca. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry predhriatej na 170 °C približne na 5 minút.

Do citrónovej šťavy pridávame za stáleho miešania práškový cukor po malých častiach. Keď dosiahneme správnu konzistenciu polevy, rozdelíme ju na dve časti. Polovicu polevy zafarbíme pomocou červeného farbiva. Polevu nanášame na upečené a vychladnuté koláčiky.

Deň sv. Valentína

Valentínske darčeky zo srdca

šťastného sv. Valentína