Čokoládová Panna Cotta s višňovou omáčkou

Ingrediencie

150 ml smotany na šľahanie
50 ml mlieka
50 g horkej čokolády
2 ČL kakaa
2 zarovnané PL cukru
1 ČL želatíny
200 g mrazených višní
2 polievkové lyžice medu
½ ČL kardamómu
70 ml vody
1
2
3
4
5
6

00:25 | 2 porcie | veľmi jednoduchý recept 

V malom hrnci zmiešame smotanu s cukrom a mliekom. Môžeme ju zľahka zohriať.

Nastrúhame čokoládu a želatínu zalejeme lyžicou vody.

Čokoládu, želatínu a kakao pridáme do smotanovej zmesi. Hrniec dáme na veľmi malý oheň. Miešame a čakáme, kým sa čokoláda a želatína úplne nerozpustia. Dávame pozor, aby sme zmes nepriviedli do varu alebo dokonca nepripálili.

Zmes nalejeme do silikónových formičiek v tvare srdca. Necháme stáť na chladnom mieste až do úplného stuhnutia (môže to trvať až 4 hodiny).

Višne s medom, kardamómom a vodou privedieme do varu. Krátko povaríme na miernom ohni. Keď zmäknú, rozmixujeme ich pomocou mixéra do hladka.

Pred podávaním vyberieme dezert z formičiek a polejeme vychladenou višňovou omáčkou.

Deň sv. Valentína

Valentínske darčeky zo srdca

šťastného sv. Valentína