späť na Recepty

Postup

Jasné, čaj dokáže zaliať každý, ale správne ho dochutiť môže byť umenie. Pripravili sme si tip na vitamínovú bombu, na ktorú možno mnohí z vás zabudli. Je čas na šípkovú seansu!

Nazbierané šípky usušte, môžete použiť aj sušičku, ak máte. Dve hrste sušených šípok zalejte cca dvoma litrami vriacej vody a nechajte dlhšie lúhovať. Keď šípky zmäknú počas lúhovania, trochu ich vo vode postláčajte a neskôr sceďte cez sitko. Tým sa však príprava nekončí. Tento čaj nie je nutné prisládzať, sám osebe má vynikajúcu chuť aj arómu. Môžete však použiť sušené jablká alebo hrušky, ktoré dodajú čaju ovocný cukor. Čaj tak jednoducho prírodne osladíte. Vyskúšajte tiež citrónovú alebo pomarančovú kôru, dodá čaju správny šmrnc!

TIP: Šípky môžete použiť znova a zaliať ich ďalším litrom vriacej vody. Ďalší nálev je často ešte lahodnejší.

Školské recepty a tipy na dosah ruky!

Vychutnajte si túto špeciálnu brožúru
plnú skvelých nápadov.

Stiahnúť