späť na Recepty

Postup

Mnohí z vás ho možno poznajú, no ak ste tento klenot z Afriky ešte nevyskúšali, je čas sa s ním oboznámiť.

Príprava čaju je vám určite známa – jednoducho ho zalejete vodou. Jeho krásnu sýtu farbu a chuť nepokazíte lyžičkou medu a plátkom citróna. Mali by ste však vedieť, že ak med pridáte do príliš horúcej vody (cca 80 °C a vyššie), jeho pozitívne účinky by ste mohli znížiť. Počkajte preto pár minút, kým si tento výnimočný nápoj ochutíte.

Rooibos nášmu telu prospieva vo viacerých smeroch. V krátkosti vyzdvihneme jeho protizápalové účinky, pomoc pri bolestiach hlavy, kožných ťažkostiach, nespavosti, či znížení krvného tlaku. Navyše neobsahuje kofeín, takže je vhodný aj pre najmenších.

Školské recepty a tipy na dosah ruky!

Vychutnajte si túto špeciálnu brožúru
plnú skvelých nápadov.

Stiahnúť