späť na Recepty

Slaný paradajkový koláč

Doba prípravy

 60 minút

ingrediencie

  • 1 lístkové cesto
  • 200 g syra feta
  • 250 g kyslej smotany alebo hustého bieleho jogurtu
  • 3 vajcia
  • veľa paradajok (aké máte - cherry, mäsité, žlté)
  • bazalka
  • píniové oriešky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • sušené oregano
  • soľ
  • olivový olej
Nakúpte ingrediencie online

Postup

Lístkové cesto vyvaľkajte, vyložte ním okrúhlu formu na pečenie (alebo na quiche) a dajte chladiť, kým pripravíte plnku. Jogurt s vajíčkami zmixujte ponorným mixérom, potom pridajte syr feta. Túto zmes vylejte na cesto. Paradajky nakrájajte na plátky (cherry rajčinky na polovice) a osolené ich orestujte na olivovom oleji na panvici, aby ste ich zbavili vody. Vychladnuté naukladajte na vrch koláča naozaj nahusto. Posypte oreganom, môžete pridať prelisovaný cesnak, píniové oriešky, pokvapkajte olivovým olejom a pečte pri teplote 180 °C 30 – 45 minút do zlatista. Koláč chutí najlepšie vlažný, posypaný čerstvou bazalkou a podávaný s čerstvým šalátom.

Školské recepty a tipy na dosah ruky!

Vychutnajte si túto špeciálnu brožúru
plnú skvelých nápadov.

Stiahnúť