späť na Recepty

Plnený piknikový bochník

Doba prípravy

 30 minút

ingrediencie

  • 300 - 500 g bochník chleba
  • 200 ml bazalkového pesta
  • listy špenátu alebo ľadového šalátu
  • kvalitná saláma alebo šunka
  • mozzarella alebo iný mäkký syr
  • veľké mäsité paradajky
  • bylinková nátierka alebo majonéza
  • podľa chuti možno doplniť sušené paradajky, olivy, nivu, nakladanú kapiu
Nakúpte ingrediencie online

Postup

Z chleba odrežeme vrchnú časť, zvnútra vyberieme striedku a vytrieme bazalkovým pestom. Potom nahusto poukladáme vrstvy salámy, šunky, syra, šalátu, paradajok a chlebovú striedku potretú bylinkovou nátierkou, až kým bochník celý nenaplníme. Vrchnú časť tiež natrieme pestom, pevne uzavrieme, zabalíme do fólie a necháme cez noc odležať v chladničke. Na pikniku si bochník už len pokrájame na plátky, v ktorých sa ukáže krásny prierez. Do plnky môžeme pridať aj iné obľúbené ingrediencie, napríklad sušené paradajky, olivy, nivu, nakladanú kapiu a pod.

Školské recepty a tipy na dosah ruky!

Vychutnajte si túto špeciálnu brožúru
plnú skvelých nápadov.

Stiahnúť