späť na Recepty

Karfiolové koláčiky s quinoou (bez gluténu a vhodné pre vegánov)

Doba prípravy

50 minút

ingrediencie

  • 3 ČL semienok chia
  • 3 PL vody
  • 1 pohár ovsených vločiek
  • ½ pohára uvarenej quinoy
  • 2 poháre uvareného a nastrúhaného karfiolu
  • ¼ pohára nakrájaného petržlenu
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL olivového oleja
  • ½ PL sezamového oleja
  • 1 strúčik jemne nakrájaného cesnaku
  • soľ

Postup

1. Predhrejte rúru na 200 °C. V menšej miske zmiešajte semienka chia a vodu a nechajte odstáť približne 10 minút. Z ovsených vločiek si pripravte múku.

2. V samostatnej miske zmiešajte semienka chia, ovsené vločky, cesnak, uvarenú quinou, uvarený a nastrúhaný karfiol, petržlen, citrónovú šťavu, olivový olej, sezamový olej a soľ.

3. Na plech dajte papier na pečenie a lyžičkou zo zmesi vyformujte malé koláčiky. Cesto môže byť trochu vlhké.

4. Pečte približne 30 minút, až kým sú koláčiky upečené pekne dohneda. Odporúčame servírovať s bylinkovým dipom.

Školské recepty a tipy na dosah ruky!

Vychutnajte si túto špeciálnu brožúru
plnú skvelých nápadov.

Stiahnúť