späť na Recepty

Rýchle čokoládové koláčiky

Doba prípravy

 25 minút

ingrediencie

  • 40 g tmavej čokolády
  • 40 g masla
  • 40 g trstinového cukru
  • 1 vajce
  • 250 g hladkej múky
  • 1/4 ČL prášku do pečiva
  • 25 g mrazených malín
  • lentilky
  • maslo a hrubá múka na vysypanie formičiek

Postup

Čokoládu rozpustíme s maslom a necháme chvíľu vychladnúť. Potom pridáme cukor, vajíčko a všetko spolu dobre premiešame. Múku zmiešame s práškom do pečiva a túto zmes pridáme do čokoládového cesta. Formičky vymažeme maslom a vysypeme ich múkou. Cesto rovnomerne rozdelíme do formičiek a do každej vtlačíme mrazené maliny a lentilky. Koláčiky pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 200 °C približne 15 – 20 minút (čas pečenia závisí od priemeru formičiek).

Školské recepty a tipy na dosah ruky!

Vychutnajte si túto špeciálnu brožúru
plnú skvelých nápadov.

Stiahnúť