späť na Recepty

Cuketovo-orieškový koláč

Doba prípravy

 60 minút

ingrediencie

  • 140 g mletých vlašských orechov
  • 100 g pohánkovej múky
  • 120 g bezlepkových ovsených vločiek
  • 125 g trstinového cukru
  • 25 g zemiakového škrobu
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 5 vajec
  • 60 ml oleja
  • 200 g cukety
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1/2 ČL soli
  • maslo na vymazanie formy

Postup

Ovsené vločky rozmixujeme do hladka, až kým z nich nevznikne sypká zmes. Vo veľkej miske zmiešame pomleté vločky s pohánkovou múkou, mletými orechmi, škrobom, práškom do pečiva, soľou a škoricou. Dobre premiešame. V druhej miske rozšľaháme vajíčka, pridáme cukor, olej a nakoniec nastrúhanú cuketu. Dobre premiešame a vlejeme do misky k suchej zmesi. Varechou miešame, kým sa všetky suroviny nespoja a nevznikne hustejšie cesto. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pri teplote 180°C pečieme približne 35 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme tvaroh, cukor a pomarančovú kôru a všetko spolu ešte vyšľaháme na hladký krém. Povrch koláča potrieme hrubou vrstvou tvarohového krému, posypeme mletými orechmi a kandizovanou pomarančovou kôrou.

Školské recepty a tipy na dosah ruky!

Vychutnajte si túto špeciálnu brožúru
plnú skvelých nápadov.

Stiahnúť