späť na Recepty

Brokolicová nátierka

Doba prípravy

20 minút

ingrediencie

  • 500 g brokolice
  • 1 balenie čerstvého syra typu philadelphia
  • 1 ČL olivového oleja
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku
  • slnečnicové semienka

Postup

1. Odstráňte z brokolice listy a akékoľvek iné nečistoty, odkrojte stonku a zvyšok varte v slanej vode 6 minút. Brokolicu kúpte najlepšie mladú a bez hnedých alebo žltých častí. Stonka by mala byť pevná - jemné stonky alebo zvädnutý vrch sú známkou starej brokolice. Keď je brokolica uvarená, osušte ju a nechajte ju vychladnúť. Takto si ju môžete pripraviť aj deň vopred.

2. Do kuchynského robota dajte spolu brokolicu, citrónovú šťavu, cesnak, olivový olej a soľ a vymiešajte najemno. Namiesto kuchynského robota môžete použiť taktiež mixér.

3. Do hotovej zmesi pridajte syr a bez mixéra dobre premiešajte.

4. Pokiaľ je to potrebné, pridajte soľ. 

5. Nátierku dajte do desiatovej krabičky spolu so slnečnicovými semienkami. Odporúčame jesť s čerstvým chlebom, chlebovými tyčinkami alebo krekrami.

Školské recepty a tipy na dosah ruky!

Vychutnajte si túto špeciálnu brožúru
plnú skvelých nápadov.

Stiahnúť