späť na Recepty

Baklažánová nátierka

Doba prípravy

30 minút

ingrediencie

  • 2 baklažány
  • 1 veľká žltá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 čerstvé paradajky
  • soľ
  • olivový olej

Postup

1. Cibuľu nakrájajte najemno a baklažán ošúpte a nakrájajte na kocky. 

2. Cibuľu pražte na olivovom oleji, kým nezmäkne a následne pridajte baklažán a soľ. 

3. Keď všetko približne po 3 minútach zmäkne, pridajte ošúpané paradajky, premiešajte a chvíľu duste.

4. Na konci pridajte cesnak. Nátierka je vynikajúca teplá či studená, odporúčame podávať s hriankou.TIP: Paradajky ošúpete jednoducho tak, že šupku narežete do X a paradajku oblejete vriacou vodou.

Školské recepty a tipy na dosah ruky!

Vychutnajte si túto špeciálnu brožúru
plnú skvelých nápadov.

Stiahnúť