späť na Recepty

Postup

Maslo vyberieme z chladničky a necháme zmäknúť. Múku preosejeme a zmiešame s cukrom a soľou. Pridáme zmäknuté maslo, vodu a vypracujeme cesto. Cesto uložíme na 20 minút do chladničky. Baklažán nakrájame na plátky a osolíme, prebytočnú vodu utrieme papierovým obrúskom. Paradajky opláchneme, osušíme a nakrájame na plátky. Syr nastrúhame nahrubo a polovicu zmiešame so smotanou a rozšľahanými vajíčkami. Náplň ochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením. Odpočinuté cesto vyvaľkáme a položíme do alobalovej formy na koláč. Vidličkou ho prepichneme. Na dno koláča poukladáme baklažán, paradajky a posypeme zvyškom syra.Všetko zalejeme smotanovou zmesou. Gril nastavíme na nepriamy, stredne silný žiar a koláč grilujeme 40 minút do zlatista.

Školské recepty a tipy na dosah ruky!

Vychutnajte si túto špeciálnu brožúru
plnú skvelých nápadov.

Stiahnúť