späť na Recepty

Mini quiche bez gluténu a laktózy

Doba prípravy

45 minút

ingrediencie

  • 2 poháre mandľovej múky
  • ½ ČL soli
  • ¾ ČL prášku do pečiva
  • ¾ pohára roztopeného kokosového oleja
  • 1 ½ PL vody
  • 1 vajce
Nakúpte ingrediencie online

Postup

1. Predhrejte rúru na 200 °C a dajte malé silikónové formičky na pečenie na muffinový plech. V miske zmiešajte mandľovú múku, soľ a prášok do pečiva. Pridajte roztopený kokosový olej, vodu a vajíčko. 

2. Ručne vymiešajte jemné cesto, ktoré však musí držať pokope, keď s ním budete ďalej pracovať.

3. Naplňte ním silikónové formičky. Cesto by malo byť hrubé približne 0,5 cm. Napichajte ho na spodku vidličkou a pečte v rúre 10 minút.

4. Pokiaľ sa cesto pečie, pripravte si cibuľu, ktorú porestujete 5 minút.

5. Pridajte cesnak a ďalej restujte, následne pridajte baby špenát, stíšte oheň, pridajte sušené paradajky a olivy a dobre premiešajte.

6. V miske si zmiešajte vajíčka a rastlinné mlieko.

7. Cesto naplňte zeleninovou zmesou a následne na ňu dajte vajíčkovú zmes. 

8. Pečte približne 30 minút alebo pokiaľ nie sú vajíčka hotové.

Školské recepty a tipy na dosah ruky!

Vychutnajte si túto špeciálnu brožúru
plnú skvelých nápadov.

Stiahnúť