Zelenina ako chutná príloha | Tesco recepty

Zelenina ako chutná príloha

Zelenina ako chutná príloha

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Asi mi dáte za pravdu, ak poviem, že ku grilovaniu už tradične patrí peceň chleba. Zdravé zmeny sa však dajú uskutočniť naozaj hravo. Biely chlieb nahraďte tmavým pečivom, na výber máte desiatky možností – špaldové, celozrnné, semiačkové, pohánkové... Ak hosťom predostriete tieto zdravé prílohy, vaši hostia v podstate nebudú mať inú možnosť. Nenechajte sa odbiť rečami, že „také nejedia“.

Ešte lepšie je však nahradiť pečivo zeleninovými oblohami. Grilované mäso je samo osebe dosť ťažké, a preto ho treba odľahčiť sviežimi prílohami.

Postup

Nakúpte množstvo zeleniny. Takmer každý druh môžete grilovať s troškou olivového oleja, rozmarínu či cesnaku. Takto skvele pripravíte papriku, baklažán, cuketu, červenú cibuľu, šampiňóny či hrubé plátky paradajok.


Keď nakladáte hotové mäso z grilu na tanieriky, priložte k nemu pár kúskov grilovanej zeleniny. Vaši hostia tak pravdepodobne zjedia to, čo majú na tanieri.


Pripravte rozmanité zeleninové šaláty. Kombinujte rôzne druhy listových šalátov so zeleninou a s bylinkami. Môžete ich naservírovať priamo do individuálnych misiek – hostia si ich nebudú musieť pracne naberať.


Pripravte aspoň 3 – 4 dresingy – syrový, bylinkový, jogurtový či medovo-horčicový. Dresingy umiestnite zvlášť, šaláty tak nezvädnú a hostia si z dresingov vyberú tie, na ktoré majú práve chuť.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Zelenina ako chutná príloha

Zelenina ako chutná príloha

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.