Varenie v tlakovom hrnci | Tesco recepty

Varenie v tlakovom hrnci

Varenie v tlakovom hrnci

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Tlakového hrnca som sa celý život vyslovene bála. Strašili ma príbehy mojej rodiny i známych o vybuchnutom hrnci, ktorý zašpinil celú kuchyňu či dokonca zranil kuchára. Zároveň som sa vyhýbala vareniu mnohých jedál – nemala som toľko času, aby som strávila hodiny nad gulášom, burgundským či sviečkovou.

Našla som však hrniec, ktorý mi úplne vyhovuje, má niekoľko poistiek a varenie v ňom je vyslovene hračka. Odvtedy pravidelne pripravujem rôzne druhy diviny, gulášov či duseného hovädzieho a hrniec si neviem vynachváliť. Určite aj vy nájdete ten, ktorý vás zbaví strachu z prípadnej katastrofy!

Princíp tlakového hrnca je jednoduchý: vznikne v ňom vyšší tlak, v dôsledku čoho sa v nádobe zvýši teplota a jedlo je hotové rýchlejšie.

Najväčšou výhodou varenia v tlakovom hrnci je nepochybne ohromná úspora času a energie (vašej i elektrickej či plynovej).

Okrem toho má však aj ďalšie výhody

  • zachovanie väčšieho množstva živín
  • výraznejšia chuť jedla
  • úspora času
  • úspora energií
  • jednoduchosť
Porovnanie časov prípravy
tlakový hrniec normálny hrniec
kuracie mäso 15 minút  30 – 40 minút
bravčové mäso 30 minút 60 – 70 minút
hovädzie mäso 60  minút 2 – 3 hodiny
strukoviny 10 minút 30 minút
zemiaky 5 – 10 minút 30 minút
ryža 5 minút 20 minút
brokolica, karfiol 3 minúty 20 minút

Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Varenie v tlakovom hrnci

Varenie v tlakovom hrnci

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.