Fazuľkové BBQ | Tesco recepty

Fazuľkové BBQ

Fazuľkové BBQ

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 60 min. 4 – 6

Ak už sa vám zunovali klasické prílohy na grilovačke ako chlieb, zemiaky, zelenina, skúste túto inšpiráciu z Ameriky a Anglicka. Pečené fazule nemôžu chýbať na žiadnom pravom barbecue. Môžete ich podávať teplé aj studené, zasýtia a obsahujú veľa drahocenných bielkovín a málo sacharidov, čo z nich zároveň robí diétnu špecialitu

Čo budeme potrebovať

  • 1 šálka suchej bielej fazule
  • 3 šálky vody
  • 1 jablko
  • 1 PL trstinového cukru
  • 1 PL práškovej horčice
  • 1/4 ČL mletých klinčekov
  • 1 cibuľa
  • 1 konzerva paradajok vo vlastnej šťave
  • 1 ČL čili

Postup

Fazuľu namočíme a do druhého dňa necháme odstáť. Druhý deň scedíme a zalejeme 3 šálkami čerstvej vody. Pridáme 1 PL suchej horčice.


Jablko a cibuľu očistíme, nakrájame na menšie kúsky a spolu s čili, cukrom a klinčekmi pridáme k fazuli a dáme variť. Po hodine varenia by fazuľa mala byť mäkká. Ak je v nej stále veľa vody, zlejte ju, ostatné suroviny ponechajte a pridajte konzervu paradajok.


Nakoniec dochuťte soľou, korením a cukrom. Podávajte teplé alebo vlažné k pečenému mäsu, rebierkam i ku krídelkám.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Fazuľkové BBQ

Fazuľkové BBQ

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.