Domáca knedľa bez kysnutia | Tesco recepty

Domáca knedľa bez kysnutia

Domáca knedľa bez kysnutia

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 50 min. 4 – 6

Čo budeme potrebovať

  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1 šálka teplej vody
  • 1 kus staršieho pečiva
  • 1 ČL soli
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 žĺtok

Postup

Nakrájané staršie pečivo zalejeme vodou, pridáme žĺtok a múku spolu s práškom do pečiva, osolíme, všetko spolu dobre premiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme na 2 časti a vytvarujeme 2 knedle, ktoré necháme 15 minút odpočívať. Prv než ich vložíme do vriacej vody, opláchneme ich studenou vodou, aby nepraskli. Vložíme ich do osolenej vriacej vody a varíme 7 minút z každej strany. Po 14 minútach ich vyberieme a popicháme špajdľou, aby z nich unikla prebytočná para.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Domáca knedľa bez kysnutia

Domáca knedľa bez kysnutia

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.