Čo so semiačkami v kuchyni? | Tesco recepty

Čo so semiačkami v kuchyni?

Čo so semiačkami v kuchyni?

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

V potravinách berieme semiačka ako samozrejmosť, no významnú hodnotu majú aj pre naše zdravie. Vo väčšine druhov sa skrýva hlavne vitamín E, ktorý je potrebný pre tvorbu červených krviniek, svalov a regeneráciu, ale aj nenasýtené mastné kyseliny. Tie napríklad nášmu telu pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu. Semiačka môžeme použiť do pečenia, varenia, šalátov, cereálií a pod.

Tekvicové semiačka – skvelo sa hodia na posypanie krémových polievok, no výborne chutia aj v šalátoch či ako posýpka na talianskom rizote.

Sezamové semiačka – môžete v nich obaľovať mäso či pridať ich do strúhanky na trojobal, no skvelo chutia aj s jogurtom alebo v koláči, keď ich pridáte do múky.

Ľanové semiačka – najlepšie semiačka do rannej kaše či cereálií. A ak pečiete domáci chlieb, tak ich nikdy nevynechajte.

Konopné semienko – je novinkou v našej kuchyni. Používa sa napríklad do raw receptov, na posypanie jedál alebo ho zamiešajte do cesta na koláč.

Slnečnicové semienko – patrí medzi tie najobľúbenejšie. Dobre chutí samostatne, ale aj ako posýpka polievky, šalátu či ako doplnok na chlieb s nátierkou.

Chia semienka – je o nich známe, že dokážu niekoľkonásobne zväčšiť svoj objem, vďaka čomu sú ideálne na prípravu nepečených dezertov. Napríklad ak namočíte 2 PL chia semienok do 150 ml mlieka, šťavy či jogurtu, vznikne vám lahodný hustý puding.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Čo so semiačkami v kuchyni?

Čo so semiačkami v kuchyni?

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.