Ako vyklepať mäso? | Tesco recepty

Ako vyklepať mäso?

Ako vyklepať mäso?

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Kto by nemal rád dobre vyklepané rezne, kuracie prsia s rôznymi omáčkami, bravčové medailónky či hovädziu roštenku? Na prípravu všetkých týchto jedál potrebujete tĺčik, ktorý sa nájde azda v každej domácnosti

Tu je zopár rád, ako správne vyklepať mäso:


  • Na klepanie sú najvhodnejšie čerstvé kusy. Mrazené mäso môže mať v sebe veľa vody, ktorá pri klepaní spôsobuje trhanie.
  • Ak sa predsa len rozhodnete vyklepať mäso, ktoré bolo zmrazené, najprv ho nechajte dokonale rozmraziť, aby z neho odtieklo čo najviac vody.
  • Mäso pred klepaním nikdy nesoľte ani nekoreňte – soľ a koreniny by zbytočne narušili bielkoviny v mäse, čo by tiež spôsobilo trhanie.
  • Šetrnejšie mäso naklepete cez mikroténové vrecúško alebo staršiu bavlnenú utierku, ktorá zabezpečí, že vám z neho neostanú franforce.
  • Mäso vždy naklepte z oboch strán, aby bol výsledný kus rovnomerný.
  • Po naklepaní môžete mäso nakladať do rôznych marinád – otvorené póry lepšie absorbujú rôzne chute.
  • Mäso nikdy nenaklepte príliš natenko, pri tepelnej úprave by sa skôr vysušilo.





    Odoslať recept e-mailom

    Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

    Ako vyklepať mäso?

    Ako vyklepať mäso?

    Ďakujeme.

    Recept bol úspešne odoslaný.