Ako na pečené gaštany | Tesco recepty

Ako na pečené gaštany

Ako na pečené gaštany

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 35 minút 4

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg gaštanov
  • 2 ČL hrubozrnnej soli

Postup

Gaštany pred spracovaním pozdĺžne narežeme po celej vrchnej časti, ideálne zúbkovým nožom, s ktorým ide krájanie ľahšie.

Narezané gaštany dáme do hrnca, zalejeme vodou tak, aby boli ponorené, a varíme na minimálnom ohni. Keď voda začne vrieť, scedíme ich a dáme na panvicu alebo na plech. Gaštany osolíme a pečieme pri teplote 220 °C približne 10 – 15 minút podľa veľkosti gaštanov.

Po upečení gaštany vyberieme z rúry, prikryjeme ich utierkou a necháme ešte 10 minút dôjsť. Gaštany sa tak mierne naparia a šupka pôjde ľahšie odlúpnuť.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Ako na pečené gaštany

Ako na pečené gaštany

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.