Vysmiaty kiš | Tesco recepty

Vysmiaty kiš

Vysmiaty kiš

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 60 minút 4

Vysmiaty kiš

Kiš je populárny francúzsky slaný koláč z krehkého cesta. Vy si ho môžete vychutnať ako ľahkú večeru so šalátikom či ako sýty olovrant, ale poslúži aj ako zaujímavá desiata pre vaše detičky. Kreatívnou výzdobou si určite získate uznanie celej rodiny.

Čo budeme potrebovať

Cesto:
  • 25 dag hladkej múky
  • 12 dag Tesco Masla
  • 1 Tesco vajce
  • 3 PL ľadovej vody
  • štipka soli
Plnka:
  • 10 dag Tesco Italiano prosciutto crudo
  • 10 – 20 dag baby špenátu, hrášku alebo špargle
  • 4 Tesco vajcia
  • 250 ml Tesco Smotany na šľahanie
  • soľ, mleté čierne korenie
  • štipka muškátového orieška
  • 15 dag Tesco Grana padano strúhaného syra

Postup

  • Cesto zamiesime tak, aby sa dalo vyvaľkať na doske, a na hodinu dáme chladiť.
  • Vyvaľkáme ho a povykrajujeme kolieska podľa veľkosti formičiek. Vyložíme nimi maslom vymastené formy na pečenie.
  • Povrch cesta poprepichujeme vidličkou a krátko (asi 5 – 10 minút) zapečieme pri teplote 200 °C. Necháme vychladnúť.
  • Prosciutto nakrájame na kocky, pridáme vajcia, vymiešame so smotanou. Ochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Túto zmes vylejeme na predpečené cesto.
  • Vrch dozdobíme zeleninou do tvaru smajlíkov, použiť môžeme napríklad hrášok.
  • Takto pripravené mini kiše dopečieme pri teplote 200 °C asi 20 minút a necháme vychladiť.

Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Vysmiaty kiš

Vysmiaty kiš

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.