Ranné kaše | Tesco recepty

Ranné kaše

Ranné kaše

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 30 min. 4

Pečivo so šunkou a syrom či chlebík vo vajíčku pomaly vychádzajú z módy, čomu sa celkom teším. Raňajkové kaše plné zdravých sacharidov a vlákniny vás naplnia energiou na celý deň. Do popredia sa dostávajú netradičné druhy cereálií ako pohánka, chia, amarant či quinoa. Pripravte kašu pre dospelých aj deti, doplňte ich obľúbenými posýpkami a polevami, naraňajkujte sa spoločne a uvidíte, že budete mať s celou rodinkou nielen krásne ráno, ale i celý deň! :)

Ryžová kaša s vanilkou a s marhuľami

  • 2 hrnčeky uvarenej ryže (môže byť včerajšia, ale nie slaná)
  • 1 hrnček mlieka (môžete použiť aj rastlinné, napr. mandľové, kokosové,...)
  • 1 vanilkový cukor alebo vanilkový struk
  • kôra z 1 citróna
  • 1 lyžica hnedého cukru, prípadne lyžica agávového sirupu
  • 1 hrnček nakrájaných marhúľ alebo broskýň
  • nasekané mandle

Postup

Najlepšie a najrýchlejšie je používať už uvarenú (neslanú) ryžu. Môžete použiť aj naturálnu. Pridajte ju do mlieka s vanilkou, citrónovou kôrou a s cukrom a pomaly varte 10 minút. Nechajte chvíľku vychladnúť alebo nalejte do raňajkových misiek a odložte do chladničky (ak ju pripravujete večer vopred). Pred podávaním pridajte kúsky marhúľ, nasekané orechy a polejte javorovým sirupom alebo medom.

Pohánková kaša s makom a ovocím

  • 1 hrnček pohánkových vločiek
  • 2 hrnčeky mlieka (môžete použiť aj mandľové mlieko)
  • ½ hrnčeka mletého maku
  • slivky alebo višne
  • škorica
  • vlašské orechy
  • med, prípadne javorový alebo agávový sirup 

Postup

Do vriaceho mlieka nasypte pohánku a varte do mierneho zhustnutia. Pridajte mak, škoricu, orechy a odstavte zo sporáka. Podávajte teplé alebo studené, poliate medom, s čerstvými slivkami alebo višňami.

Pšenová kaša s orieškami a s javorovým sirupom

  • 1 šálka pšena
  • 3 – 4 šálky mlieka (môžete použiť aj rastlinné, napr. mandľové, kokosové,...)
  • lyžica masla
  • štipka soli
  • javorový alebo agávový sirup
  • zmes orechov a semiačok
  • banán

Postup

Pšeno prepláchneme vriacou vodou dvakrát až trikrát. Scedíme. Dáme do hrnca s mliekom, so štipkou soli a s kúskom masla. Varíme 15 minút, občas miešame. Potom zakryjeme a ďalších 15 minút necháme dôjsť. Hotovú kašu dáme na tanier. Polejeme javorovým sirupom, pridáme nakrájaný banán a posypeme nasekanými orechami a semiačkami.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Ranné kaše

Ranné kaše

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.