Pečená reďkovka s kozím syrom | Tesco recepty

Pečená reďkovka s kozím syrom

Pečená reďkovka s kozím syrom

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 45 minút 4

Čo budeme potrebovať

  • červené reďkovky
  • 2 PL olivového oleja
  • píniové oriešky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čerstvý tymian
  • mäkký kozí syr (nie s bielou plesňou)
  • 1/4 ČL mletej rasce
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

Reďkovky si rozkrojíme na polovicu alebo, ak sú malé, tak ich ponecháme vcelku. Keramickú formu vymažeme olivovým olejom a naukladáme do nej reďkovky. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou, pridáme tymian a celé strúčiky cesnaku, ktoré sme si len silno roztlačili nožom, aby sa uvoľnili vône a chute. Pokojne ich ponecháme v šupke, ktorú po upečení jednoducho vyberieme. Pečieme odkryté na 200 °C približne 30 minút. Hneď po vybratí z rúry posypeme hrudkami kozieho syra a nasucho opraženými píniovými orieškami. Zaujímavá kombinácia vznikne aj vtedy, keď použijeme syr gorgonzola. Na záver pokvapkáme extra panenským olivovým olejom a môžeme podávať ako prílohu k hlavnému jedlu alebo ako ľahkú večeru.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Pečená reďkovka s kozím syrom

Pečená reďkovka s kozím syrom

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.