Nadýchaná bezlepková maková torta | Tesco recepty

Nadýchaná bezlepková maková torta

Nadýchaná bezlepková maková torta

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Jednoduchá 70 minút 8 - 10

Čo budeme potrebovať

  • 250 g mletého maku
  • 150 g mletých mandlí
  • 6 vajec
  • 250 g práškového cukru
  • 100 ml polotučného mlieka
  • maslo na vymazanie formy
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • ovocie na ozdobu (napr. jahody)

Postup

Žĺtky vymiešame s cukrom do jemnej peny, pridáme mak, mandle, mlieko a všetko spolu premiešame. Bielka vyšľaháme dotuha a opatrne ich primiešame do cesta.

Tortovú formu s priemerom 23 cm vymažeme maslom a vystelieme ju papierom na pečenie, na ktorý nalejeme cesto. Korpus pečieme pri teplote 165 °C približne 55 až 60 minút, kým nie je cesto tuhé. Otestovať ho môžete špajľou. Ak sa na ňu po vytiahnutí nelepia kúsky cesta, koláč je upečený.

Korpus necháme úplne vychladnúť a pred podávaním jeho povrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou aj kúskami čerstvých jahôd alebo iného drobného ovocia.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Nadýchaná bezlepková maková torta

Nadýchaná bezlepková maková torta

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.