Marhuľový džem starej mamy | Tesco recepty

Marhuľový džem starej mamy

Marhuľový džem starej mamy

Ďakujeme za váš hlas!

Dnes ste už hlasovali.

Mierne náročná 300 minút 4-8

Je leto a marhuľová sezóna začína. Najjednoduchší spôsob, ako si zachovať sviežu chuť tohto obdobia, je uchovanie džemu v pohári. V chladnom počasí si potom môžeme užiť tie najlepšie chute letných marhúľ. Skúsme urobiť marhuľový džem tak, ako ho robili naše staré mamy.

Čo budeme potrebovať

  • 1,5 kg zrelých marhúľ
  • 60 g cukru
  • šťava z 1 citróna
  • trocha vody

Postup

Marhule umyjeme, rozpolíme a vykôstkujeme. Všetky prísady vložíme do hrnca a varíme na vysokej teplote 3 – 4 hodiny a občas premiešame.

Keď sa cukor sčasti rozpustí a marhule zmäknú, teplotu znížime a miešame, až kým sa cukor úplne nerozpustí. Zvýšime teplotu a varíme 20 minút, pokiaľ nebude zmes hustá.

Necháme stáť 20 minút a nalejeme do teplých zaváraninových pohárov. Prikryjeme a uzavrieme, kým je džem horúci. Potom poháre zabalíme do deky a necháme pomaly chladnúť približne dva týždne.

Množstvo porcii záleží od veľkosti pripravených zaváracích pohárov.


Odoslať recept e-mailom

Inšpiroval vás tento recept? Podeľte sa oň so svojimi známymi a pošlite im ho e-mailom.

Marhuľový džem starej mamy

Marhuľový džem starej mamy

Ďakujeme.

Recept bol úspešne odoslaný.